Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
C. Ziet met fotografe Julie Hrudova: 'Ik vertaal een bestaande realiteit in mijn eigen realiteit'
14 MEI 2019 • Door Veerle van Dam • Beeld: Julie Hrudova • Meer blogs over Expo

C. Ziet met fotografe Julie Hrudova: 'Ik vertaal een bestaande realiteit in mijn eigen realiteit'

CJP krijgt het warm van fris talent. Kijk mee met fotografe Julie Hrudova die altijd het vreemde in haar beelden naar boven haalt. 

Julie Hrudova

Julie Hrudova begon al jong met fotograferen. Met de camera van haar eerste mobieltje maakte ze foto’s van haar vrienden en van wat haar opviel in het dagelijks leven. ‘Fotograferen is een simpele manier om herinneringen vast te leggen, maar ook om de bestaande realiteit te vertalen naar een eigen realiteit.’ Julie zoekt altijd naar momenten waarop een ‘normale’ situatie toch vreemd kan worden. ‘Niets is wat het lijkt en daar speel ik mee in mijn werk. Ik hou ervan als mensen zelf een verhaal verzinnen bij mijn foto’s.’ Ze fotografeert het liefst einzelgängers in een publieke ruimte. ‘Deze personen worden in de foto vanzelf uit de context gehaald waardoor het beeld heel abstract wordt. Het is vaak een uitdrukking of houding die me interesseert, of juist de verhouding tussen een mens en de omgeving, zoals hier het meisje op de step.’

'Brussel'
'Park Frankendael, Amsterdam'

Benieuwd naar meer beelden van Julie? Haar Instagram en website staan er vol mee.

Deze foto's stonden ook in C. Magazine, die een paar weken geleden op je deurmat is gevallen. Als je in je CJP-account hebt aangevinkt dat je hem wil ontvangen natuurlijk. Maar je kunt hem ook digitaal lezen, dat doe je hier. Of wil je graag een CJP-pas en tik je voorlopig de dertig nog niet aan? Bestel hier dan je eigen blauwe vriend voor € 17,50 per jaar.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.