Zien, scoren, gaan!

CJP zorgt ervoor dat jij eindeloos veel leuke dingen kunt zien, spullen kunt scoren bij je favoriete merken en uit je dak kunt gaan op de tofste events. En dat allemaal met lekkere korting.

Want CJP is hét onafhankelijke platform voor inspiratie en voordeel. Voor iedereen tot 30 jaar die van uitgaan en shoppen houdt, regelen wij kortingen.

Elke week laten we je zien welke nieuwe deals er zijn. Jij krijgt altijd een scherpe korting zodat je weer iets nieuws kunt beleven. Of je nu voor films, concerten, festivals, theater of shoppen kiest: met CJP mis je niks en beleef je van alles.

Al 60 jaar

CJP is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Al 60 jaar maken we kunst en cultuur voor alle jongeren in Nederland toegankelijk. Wij geloven namelijk dat iedereen geraakt kan worden door cultuur: of je nu zit te janken in de bioscoop of losgaat op een festival. En als we ergens in geloven, zorgen we dat het voor elkaar komt. Zo kun jij vaker leuke dingen doen: met je vrienden, alleen, met je klas of met je familie.

Wat doen we nog meer?

CJP stelt jongeren in staat om hun culturele smaak te ontwikkelen en hun culturele horizon te verbreden. Dat doen we voor de jongeren zelf, maar ook voor het onderwijs. We proberen zoveel mogelijk middelen vrij te maken zodat scholen culturele activiteiten kunnen ondernemen met hun leerlingen en studenten.

Zo worden er met de CJP Cultuurkaart jaarlijks meer dan 1 miljoen activiteiten in het voortgezet onderwijs ondernomen en kunnen bijna een half miljoen studenten binnen het beroepsonderwijs korting en voorrang krijgen op kunst en cultuur. Met het platform CJP Educatie koppelen we culturele organisaties en scholen aan elkaar. Stichting CJP is een culturele ANBI.

Locatie

Admiralengracht 52HS, 1057 GA Amsterdam

Vacatures

Senior Marketingcommunicatie Manager (32-38 uur)

CJP ZOEKT SENIOR MARKETINGCOMMUNICATIE MANAGER

CJP staat bekend als de culturele jongerenpas die voordeel en voorrang geeft, maar groeit inmiddels uit tot een online publisher en e-commerce speler, een platform dat cultuur in de breedste zin van het woord samenbrengt met jongeren tot 30 jaar. Om deze transitie te realiseren zijn we op zoek naar een senior marketingcommunicatie manager met een proven trackrecord in het bouwen en engagen van communities en het aanjagen van e-commerce doelstellingen.

Als senior marketingcommunicatie manager ben je eindverantwoordelijk voor CJP’s marketingcommunicatie plannen en branding op onze on- en offlinekanalen.

Vanuit deze rol werk je samen met het technische team en het accountmanagement team. Je rapporteert aan de directie, geeft leiding aan het content team en coacht, ondersteunt en inspireert. Om bestaande en externe teams te kunnen aanvullen waar nodig, heb je zelf een sterk netwerk met korte lijntjes uit diverse specialismen die je te hulp kunnen schieten wanneer nodig.

WIE ZOEKEN WE?
Je hebt een intrinsieke interesse in cultuur en bent nieuwsgierig van aard. Je hebt organisatorisch talent, bent communicatief, creatief en oplossingsgericht. Je bent data driven en weet je plannen zo te onderbouwen. Je bent een enthousiaste team player die weet te motiveren en te initiëren.

Je krijgt energie van het bouwen aan een merk, het strategisch formuleren van een succesvolle contentstrategie, creatieve concepten en campagnes uitwerken, de effectiviteit daarvan meten, onderzoeken en het maximaal benutten van onze pr-kanalen. We zoeken iemand die hierbij altijd denkt aan ons erfgoed, onze kernwaarden en de maatschappelijke taak en positie van CJP.

WAT VERWACHTEN WE VAN JE?
Je gaat direct aan de slag om CJP relevant te houden voor alle jongeren in Nederland. Je vertaalt onze nieuwe strategische koers naar een coherent en effectief marketingcommunicatie beleid en bent eindverantwoordelijk voor de executie.

 • Je ontwikkelt een doeltreffende digitale marketing en contentstrategie die erop gericht is om jongeren cultuur te laten beleven middels CJP.
 • Je bouwt structureel aan onze community middels earned, owned en paid media.
 • Je zorgt ervoor dat het merk CJP en de missie van CJP altijd doorklinken in onze acties en aanbiedingen en draagt daar de verantwoordelijkheid voor.
 • Je vertaalt je kennis in een nieuwe aanpak voor geautomatiseerde marketing, het meten en analyseren van resultaten, het opzetten van effectieve profielen
 • Je ontwikkelt nieuwe waarde proposities die aansluiten bij de laatste insights op e-commerce.
 • Je bent verantwoordelijk voor het engagen en enthousiasmeren van honderdduizenden jongeren en docenten op ons platform.
 • Je staat in nauw contact met de trafficmanager, account en sales om samen targets op te stellen, strategische keuzes te maken en de dagelijkse gang van zaken gestroomlijnd te laten verlopen.
 • Je bewaakt de huisstijl en de tone of voice van CJP en bent verantwoordelijk voor de branding van CJP in al zijn facetten.

JOUW ACHTERGROND

 • HBO/WO opleiding richting marketing/communicatie.
 • Minimaal 5-7 jaar ervaring in een vergelijkbare rol. Leidinggevende ervaring is een pre, maar dat mag ook vanuit een projectleiderschap.
 • Relevante werkervaring bij (online) publishers en/of e-commerce platforms is een pre.
 • Je bent commercieel ingesteld, je kunt goed analyseren en hebt een groot probleemoplossend vermogen.
 • Op kwaliteit en output gericht, maar wel met pragmatische empathie voor de belangen van anderen. Doen en denken gaan bij jou samen.
 • Affiniteit met de missie en doelgroep (tot 29 jaar) van CJP en je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt.
 • Nederlandstalig en daarnaast goed in Engels in woord en geschrift.
 • Tussen de 32 en 38 uur beschikbaar per week.

CJP biedt een uitdagende functie met veel vrijheid om nieuwe dingen te proberen binnen een klein eigen team en een grote groep medewerkers daaromheen. Het salaris is marktconform en daarbovenop krijg je ‘ouderwetse en degelijke’ arbeidsvoorwaarden, zodat als er iets gebeurt, er ook echt iets voor je is geregeld. En natuurlijk is er ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen.

Je kunt direct beginnen, maar we begrijpen het ook als je nog op zomervakantie wilt. Je wordt ingewerkt door je collega’s, waaronder de directeur. Onder normale omstandigheden werk je vanaf ons kantoor op de prachtige Admiralengracht in Amsterdam-West.

Ben je enthousiast geworden door bovenstaand? Stuur je sollicitatie of vragen in via lukas@cjp.nl. We kijken uit naar je motivatie en CV.

Content Manager (32 uur)

Wil jij werken op een unieke plek in de culturele sector, waar je veel leert en een groot netwerk opbouwt? We zijn bij CJP op zoek naar een content manager met een grote liefde voor cultuur.

De tofste exposities, de mooiste muziek, de beste toneelvoorstellingen: jij bent het liefst de hele dag bezig met cultuur. Je bent nog niet zo lang geleden afgestudeerd en zoekt een baan in het hart van de culturele sector. Een plek waar je een netwerk op kunt bouwen en werkervaring opdoet.

CJP werkt sinds 5 jaar succesvol samen met de BankGiro Loterij, dé culturele loterij van Nederland. Samen maken we de BankGiro Loterij VIP-KAART mogelijk: een kortingspas voor loterijdeelnemers die voordeel geeft op cultuur en gratis toegang geeft tot meer dan 125 topmusea. Met een klein team – bestaande uit een accountmanager, traffic manager en een junior content manager - fiksen we de beste deals, exclusieve winacties en maken we content voor de website, nieuwsbrieven en blogs. We werken daarvoor intensief samen met onze collega’s bij de BankGiro Loterij.

Wat ga je doen?

 • Het redactiewerk draait vooral om copywriting. Het is jouw uitdaging om mensen enthousiast te maken voor culturele uitjes.
 • Je schrijft informatieve, inspirerende content en nieuwsbrieven over exposities, voorstellingen, concerten, dagjes uit en andere culturele events. Dit doe je voor de verschillende kanalen van de BankGiro Loterij VIP-KAART. Ook houd je in de gaten wat wel en niet werkt en kom je met ideeën voor innovatie.
 • Je onderhoudt met culturele organisaties en vertegenwoordigt dan zowel de BankGiro Loterij als CJP.
 • Samen met je collega’s denk je na over passend aanbod voor de doelgroep.

Wie zoeken wij?

Je bent afgestudeerd en hebt 1 à 2 jaar werkervaring.

 • Je hebt interesse in de culturele wereld en houdt van voorstellingen, exposities en films.
 • Je kunt je goed verplaatsen in verschillende doelgroepen en ziet het als een sport om mensen te enthousiasmeren, zodat ze (nog meer) culturele uitjes ondernemen met hun VIP-KAART.
 • Je hebt een groot taalgevoel. Ervaring met eindredactie en werken met een CMS is een pré.
 • Je kunt analytisch denken, goed plannen en het overzicht houden.
 • Je deelt je dagen zelf in en bent in staat zelfstandig te werken.
 • Je werkt snel en secuur en bent daarbij kritisch op jezelf.
 • Je bent flexibel en schrikt niet van ad-hoc-verzoeken.
 • Je bent proactief, ziet waar mogelijkheden liggen en maakt plannen ter verbetering van processen.

Wie zijn wij:

Bij CJP werk je in een jong team in een informele organisatie met de leukste vrijdagmiddagborrels (wanneer het weer mag). Het salaris is marktconform en daarbovenop krijg je ‘ouderwetse en degelijke’ arbeidsvoorwaarden: als er iets gebeurt, is er ook echt iets voor je is geregeld. Ons prachtige kantoor zit in Amsterdam.

Enthousiast geworden? Solliciteer! Stuur zo snel mogelijk (uiterlijk 1 juli) een mail met jouw motivatie en CV naar Marije Kuijs via vacatures@cjp.nl.

Helpdeskheld (minimaal 4 dagdelen beschikbaar)

CJP zoekt een rots in de branding die vrolijk wordt van het oplossen van problemen. Heb je daarnaast een vlotte pen en gezellige babbel dan zoeken we jou als onze nieuwe Helpdesk-held.

CJP brengt jongeren in contact met cultuur in de breedste zin van het woord en geeft daarbij voordeel en voorrang. Daar geloven wij namelijk in. Ons platform wordt gebruikt door jongeren, docenten en medewerkers van culturele instellingen.

Als medewerker Helpdesk werk je in een team van flexkrachten en ben je onderdeel van het marketingteam. Je helpt de klanten van CJP snel en enthousiast.

Helpdesk-Held
Flexibel. Min 4 dagdelen beschikbaar.

Taakomschrijving:
Als onderdeel van het helpdesk team ben je het gezicht van CJP en zorg je voor het gestructureerd registreren, oplossen en afhandelen van alle binnenkomende vragen en opmerkingen. Je bent hulpvaardig ingesteld en kunt ingewikkelde problemen op een simpele manier uitleggen. Je houdt in de gaten wat wel en niet werkt en denkt mee hoe processen verbeterd kunnen worden voor een optimale klantervaring.

 • Je voert webcare uit via social media.
 • Je handelt inkomende e-mails en telefoontjes af.
 • Je signaleert en analyseert problemen en processen.
 • Je ondersteunt bij administratieve werkzaamheden.

Wie zoeken wij

 • Je bent min 4 dagdelen beschikbaar en vind het prettig om op flexibele basis te werken.
 • Je bent sociaal vaardig en helpt mensen graag verder.
 • Je bent proactief en denkt in oplossingen.
 • Je bent minimaal voor 6 maanden beschikbaar.
 • Je kunt je schriftelijk en verbaal goed uitdrukken.

Wij bieden:
Een jong team in een informele organisatie. Een zelfstandige en leerzame werkplek. Voorlopig nog even vanuit huis, maar zodra de coronamaatregelen het weer toelaten met uitgebreide lunch en de meest gezellige vrijmibo’s van Amsterdam.

Lijkt dit je wat? Wacht niet langer! Stuur een mailtje met je motivatie en cv naar carla@cjp.nl

Meer informatie

Persvragen?

 • Leuk nieuws dat je met jongeren wilt delen?
 • Een logo nodig?
 • Een interview met ons?
 • Beeldmateriaal aanvragen?
 • Samenwerken met CJP?

Stuur ons een bericht op persdienst@cjp.nl

Persberichten en publicaties

Jaarverslagen

Informatie voor ouders

Korting op (cultureel) uitgaan en shoppen voor jongeren tot 30 jaar met CJP

Met de CJP Cultuurkaart krijgen jongeren korting op o.a. films, concerten, festivals, theater en shoppen bij hun favoriete merken. Maar ook de rest van het gezin profiteert van de vele CJP-kortingen. Jongeren op de middelbare school en het MBO krijgen CJP gratis als de school is aangesloten bij het CJP. De leerlingen ontvangen via school een link om zich aan te melden.

Komt jouw kind niet gratis in aanmerking voor CJP? Dan koop je CJP al voor € 13,50 per jaar.