Support

Ik kan CJP niet activeren of mijn pas zien als lid/docent/student (27 september)

Op het moment lukt het mogelijk niet om je te registreren, je CJP te activeren of omdat je je CJP op dit moment niet ziet als je bent ingelogd. Helaas zijn er door een update een aantal functionaliteiten op onze site tijdelijk niet actief. Excuus hiervoor.

We zijn hier druk mee bezig, maar kunnen nu nog niet precies zeggen wanneer het opgelost is. We adviseren het af en toe opnieuw te proberen. Soms werkt de site weer goed na een reset. We beseffen dat dit geen ideale oplossing is, maar we werken eraan om de site zo snel mogelijk weer helemaal actief te krijgen.

Activeren van je account

Heb je een CJP gratis gekregen via je school of gekocht in onze webshop? Vergeet niet je account te activeren zodat je gebruik kunt maken van alle kortingen.

  1. Klik op de link in de e-mail of SMS die je hebt ontvangen
  2. Vul je gegevens in
  3. Activeer je account
  4. Check alle aanbiedingen van CJP op www.cjp.nl

Je kunt je digitale pas altijd terug vinden in je profiel op https://mijn.cjp.nl/. Log in met je e-mailadres en wachtwoord. Een handige tip is om een screenshot van je pas te maken of deze te downloaden. Dan heb je snelle toegang via de galerij van je mobiel en hoef je niet altijd in te loggen.

Hoe krijg ik een CJP?

Zit je op de middelbare school of op het MBO? Dan is de kans groot dat je een gratis CJP via school krijgt. Je ontvangt dan een code die je kunt gebruiken om je account te activeren. Kijk hier hoe je de code kunt gebruiken om je account te activeren.

Ben je onder de 30 en krijg je via je school geen gratis CJP maar wil je ook een CJP? Via de online shop van CJP is het mogelijk om binnen een handomdraai een CJP aan te schaffen. Je koopt dan een digitale CJP voor een jaar. Na dit jaar is een lidmaatschap dagelijks opzegbaar.

Ik kan niet inloggen, wat nu?

Om in te loggen heb je het mailadres nodig dat je hebt gebruikt om je CJP-account te activeren, in combinatie met je wachtwoord.

Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je een nieuwe opvragen via deze link. Nadat je bent ingelogd vind je daar je digitale CJP en kun je je gegevens inzien of wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Persoonsgegevens
Nadat je bent ingelogd in je account kun je je persoonsgegevens wijzigen.

Nieuwsbrief
Wil je je uitschrijven voor de nieuwsbrief? Meld je af via de link onderaan de nieuwsbrief. Je kunt ook inloggen en je onder Mijn profiel uitschrijven voor de nieuwsbrief.

Rekeningnummer
Wil je een rekeningnummer wijzigen? Stuur ons een mail en een afbeelding van je afschrift of bankpas waar je naam en rekeningnummer op te zien is, samen met je CJP-nummer en je nieuwe rekeningnummer naar support@cjp.nl. Dan passen wij het voor je aan.

Hoe zeg ik mijn CJP op?

Hoe je kunt opzeggen is afhankelijk van hoe je jouw CJP hebt gekregen:

Ik heb mijn CJP gekocht

Opzeggen kan na het eerste jaar van het lidmaatschap. Dit kan alleen online nadat je bent ingelogd in je account op https://mijn.cjp.nl/ via 'mijn profiel'. Je kan het lidmaatschap opzeggen via de knop 'verlenging beëindigen'.

Na het eerste jaar is je CJP op elk moment opzegbaar. Het reeds betaalde lidmaatschap wordt in dit geval na rato van de ontvangen jaarbijdrage terugbetaald. Het bedrag wordt automatisch teruggestort op de rekening van de pashouder.

Ben je ouder dan 30 jaar? Je hoeft je CJP niet op te zeggen. Vanaf je 30e wordt je CJP niet meer verlengd.

Ik heb mijn CJP via school

Opzeggen is niet nodig, je CJP verloopt automatisch. Vind je dit jammer, dan kun je altijd hier zelf een CJP kopen.

Ik krijg de melding 'Oeps, jouw activatiecode is al gebruikt'

Als leerling en docent kan je elk schooljaar via een nieuwe uitnodiging de pas activeren. Als je een uitnodiging hebt ontvangen van het huidige schooljaar, ná 31 augustus, en je krijgt na het klikken op de link de melding 'Oeps, jouw activatiecode is al gebruikt', was er mogelijk al geactiveerd. Het kan zijn dat het account op je privémailadres geregistreerd staat. Mogelijk lukt het daarmee in te loggen op https://mijn.cjp.nl/ .

Verwijderen van accountgegevens

Wil je, na het opzeggen van je lidmaatschap ook dat je accountgegevens worden verwijderd (zoals bijvoorbeeld je mailadres) uit onze database? Neem dan contact met ons op via het contactformulier rechtsonder in beeld.

Algemene Voorwaarden

Support voor scholen vind je hier.

Support voor culturele organisaties vind je hier.