Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Een ode aan Natalie Portman
22 JAN 2019 • Door Donna Kersten • Beeld: 20th Century Fox • Meer blogs over Film

Een ode aan Natalie Portman

Er zijn maar drie actrices die op deze wereldbol rondlopen van wie ik alle films heb gezien. Natalie Portman hoort in dat rijtje thuis. Van Black Swan (mijn absolute favoriet) tot aan Jackie; er is eigenlijk geen rol die Portman niet kan spelen. Daarom een ode aan Natalie. Ik heb er namelijk al wat fan-momenten op zitten. Zo stopte mijn hart even met kloppen toen ze:  

1. Haar filmdebuut maakte in LEON. En dat op twaalfjarige leeftijd.
2. De legendarische roze pruik droeg in Closer.
3. Een olifant speelde samen met de enige echte Elmo van Sesamstraat.
4. Kaal ging voor V for Vendetta.
5. Haar rap deed bij SNL.

6. Het schopte tot koningin in The Other Boleyn Girl en verscheen in een fantastische groene jurk.
7. De sterren van de hemel acteerde in Black Swan
8. In het nieuws kwam doordat haar dance double naar buiten bracht dat Portman lang niet alles zelf heeft gedanst. Iets wat de filmmaatschappij maar al te graag stil had willen houden.
9. Ondanks alles toch een Oscar won voor Black Swan en in een prachtige creatie van Rodarte verscheen.

10. In een heerlijke lichte komedie ging spelen, namelijk No Strings Attached. Die ik stiekem toch iets leuker vind dan Friends With Benefits.
11. Jackie Kennedy op de meest ontroerende manier mogelijk vertolkte. 
12. Recht in de camera keek en aan mij vroeg: 'And you? What would you do for love?' In de reclame voor het parfum Miss Dior zie je in 45 seconden hoe geweldig en kut de liefde kan zijn. Prachtwerk.  

13. Op mijn Netflix homepage verscheen in de thriller Annihilation. Hoewel ik moet toegeven dat ik toch iets minder enthousiast was na het zien van de film.
14. Openlijk durfde (en nog steeds) durft te praten over equal pay en de oneerlijke verdeling die er heerst tussen mannen en vrouwen in Hollywood en ver daarbuiten.
15. Een sassy opmerking maakte tijdens de Golden Globes over het feit dat er alleen mannen genomineerd waren voor 'beste regisseur'. Mijn. Hart. Ontplofte. (En diezelfde sassy opmerking een jaar na dato plaatste op haar Instagram).

16. Na het lezen van het boek Eating Animals besloot om vegan te worden.
17. Zeven jaar later de gelijknamige documentaire produceerde. 
18. Haar rap bij SNL eindelijk een tweede versie kreeg en Andy Samberg weer van de partij was.

19. Liet horen dat ze nog steeds vloeiend Hebreeuws spreekt; haar moedertaal. Natalie is namelijk geboren in Jeruzalem. 
20. Een popster speelde in Vox Lux. Een film waar Sia de soundtrack voor schreef en Portman zelf de nummers voor inzong (wel met de benodigde hulp van technologie, maar toch).

Gelukkig is Vox Lux ook één van de geselecteerde films tijdens DECODED | IFFR in één dag! Wil jij net als ik Natalie zien schitteren op het grote doek? Dat is mooi; er zijn namelijk nog maar een paar kaarten beschikbaar voor dit toffe evenement. Dus grijp je kans! 

Ben je ergens tussen de 18 en de 30 en heb je nog geen pas? Je scoort er nu al eentje voor € 13,50 per jaar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.