Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hoe overleef je een festival als je 25-plusser?
25 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Festival

Hoe overleef je een festival als je 25-plusser?

Ja, het verschil tussen 20 jaar en 25 jaar oud maakt een groot verschil. Zéker op festivals. Waar je vroeger nog tot zondagochtend door beukte op de after van de afterparty, lig je nu op dag twee al total loss in het gras. Hoe nu verder?

Het is een gruwelijk besef, dat je op je 25ste al een mindere versie van jezelf bent. Maar de zandloper tikt genadeloos door en in festivalland duvelen de zandkorrels nog net iets harder naar beneden. Ineens krijg je te maken met kwaaltjes waarvan je niet wist dat ze bestonden. Wij weten waar je doorheen gaat: op CJP HQ lopen zowel kwieke net-twintigers rond als depressieve dertigers (want op je 30ste loopt je CJP-pas af, sad life). Hier onze tips om toch nog een leuk festival te hebben ondanks de algehele teloorgang van je lichaam:

Investeer in een goed luchtbed

‘De Tour win je in bed,’ zei oud-Tour de France winnaar Joop Zoetemelk ooit. Hetzelfde geldt voor festivals: dat is immers ook een meerdaagse afmatting met veel pijn, zweet en lijden. Gooi daarom dat flinterdunne Xenos-matje de deur uit en trakteer jezelf op een lekker dik luchtbed. Denk ook niet dat je het wel redt met een spijkerbroek als kussen: ook hier moet je investeren in iets zachts en comfortabels.

luchtbed_festival
Kijk eens hoe gelukkig deze vrouw is!

Mijd de partycamping

Vroeger begon je te huilen van blijdschap als je een partytent van de HEMA zag met gekleurde lichtjes, maar nu vervult dat aanzicht je met afgrijzen. Als jij slaapt moet DE MUZIEK ZACHTER EN IEDEREEN ZIJN BEK HOUDEN! Die rust vind je eventueel op een glamping, maar dat is peperduur en voor snobs. Vind daarom de afslag naar de seniorencamping waar andere 25+-ers een vorm van rust proberen te vinden. Lekker een kop kamillethee voor het slapengaan!

camping_festival
Deze klootzak gaat sowieso heel veel lawaai maken.

Prop je EHBO-kit vol

‘Nobody said it was easy,’ zo zong Chris Martin ons ooit toe op The Scientist. Maar weinigen weten dat hij over een driedaags festival zong (The Hardest Part gaat over je festivalbagage over een viaduct slepen). Het wordt er allemaal wel makkelijker op als je een tasje hulpmiddelen meeneemt om je op te lappen na een gestoorde pit of uit de hand gelopen feestje in de Desperados-tent. De combi ibuprofen + banaan doet bijvoorbeeld wonderen voor je bonkende kop. En met een beetje Voltaren Emulgel of tijgerbalsem kun jij eindelijk weer eens een headlineset afkijken zonder pijnlijke onderrug.

Kies je momenten

De eerste keer Lowlands is iedereen als een lammetje in een weide. Dan ga je om half 5 ’s ochtends nog altijd hartstikke lekker in de drum-‘n-bass tent en trek je op dag 3 moeiteloos een sprintje om ergens vooraan te kunnen staan. Vijf edities later is van dat enthousiasme weinig meer over en vind je 15 minuten wachten in de rij voor de vega-hamburgers al een lijdensweg. Daarom: kies je momenten. Je kunt niet altijd hard gaan. Laat een pit soms links liggen, weet wanneer je even tegen een hek aan moet zitten en mijd de drum-‘n-bass tent (op ieder tijdstip).

moshpit_festival
Hier moet je dus niet in gaan staan als je wilt blijven leven.

Treat yoself!

Belangrijkste van alles: treat yoself! Weg met krentenbollen en lauwe knakworsten uit blik, weg met dat veel te kleine tentje van de Lidl en weg met 1.639 kilometer lopen over het festivalterrein. Koop in plaats daarvan luxe ontbijtjes met grapefruitsap en schaf de best gerecenseerde tent van Campinglife aan. Last but not least: stop met die eindeloze dwaaltochten over de festivalweide en installeer jezelf in een hangmat of zitzak. Kom er alleen uit als Kendrick Lamar speelt.

De bedenkers van treat yoself-principe.

Noodgreep: alcohol

Stel: je neemt al deze tips ter harte, maar je heilige festivalvuur is nog altijd niet meer dan een flikkerend waxinelichtje. Dan is er een finale oplossing! Wij staan niet in voor de gevolgen, maar die oplossing heet Koning Alcohol. Verzuip je rugpijn met 4 witte wijn, vergeet je brakke nacht na twee halve liters Schultenbräu en hervind je energie na een halfuurtje Red Bull-cola tanken. Alcohol is nooit de oplossing, behalve op festivals.

Hashtag lekker gaan!

Wat het allemaal nog wat makkelijker maakt: CJP-korting. Altijd lekker om minder te betalen voor je festivalkaartje toch? Met CJP krijg je korting op festivals als Encore Festival, Sziget, Lollapalooza Berlin of SWF 2018!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.