Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit zijn de nieuwe typetjes van Sacha Baron Cohen
24 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Who Is America? • Meer blogs over Film

Dit zijn de nieuwe typetjes van Sacha Baron Cohen

Trump in het Witte Huis is al genoeg satire, zou je zeggen. Sacha Baron Cohen – ja, die van Borat en Ali G – vond van niet: hij maakte de serie Who Is America? waarin hij Amerikanen te kakken zet met een arsenaal aan nieuwe typetjes.

Het gaat al een tijdje niet zo lekker aan de overkant van de plas. Logisch ook als je een uit de kluiten gewassen baby verkiest tot president. Na This Is America en I Woke Up In A Fucked-Up America volgt nu geheel logischerwijs Who Is America?. Sacha Baron Cohen probeert het toch al bizarre Amerika nog wat gekker te maken met absurde alter ego’s. Dit zijn Cohens nieuwste vondsten:

1. Erran Morrad

Niemand houdt zo van wapens als Erran Morrad. Deze Israëlische antiterrorisme expert – aka de Terrorist Terminator - heeft een verleden in het leger en was geheim agent voor Mossad. Natuurlijk gaat hij langs bij de Amerikaanse wapenorganisatie NRA om te pleiten voor méér wapens. Waarom geven we kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 16 jaar niet gewoon een uzi om zichzelf te verdedigen? Heb je dat probleem van die school shootings zo opgelost! Ondanks Cohens moddervette Israëlische accent en zijn bizarre ideeën – een ‘uzicorn’, ‘dino-gun’ of ‘BFF (Best Firearm Forever) – trappen schietgrage Republikeinen er met open ogen in.

2. Billy Wayne Ruddick Jr.

Niemand houdt zo van Trump als Billy Wayne Ruddick Jr. Hij heeft net als de grote blonde baas een rothekel aan de MSM (Mainstream Media) en doet er alles aan ze kapot te maken. Daar heeft hij een eigen website voor (TRUTHBRARY.org) waar hij alleen het échte nieuws brengt. Je weet wel, die absolute waarheid die je nergens anders leest. Vanuit zijn scootmobiel interviewt hij o.a. voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders, die al snel geen idee meer heeft waar Ruddick Jr. over bazelt.

3. Dr. Nira Cain-N’Degeocello

Cohen richt zijn pijlen niet alleen op Republikeinse sukkels, maar neemt links liberaal Amerika ook te grazen. Dat doet hij met – haal alvast even adem – Dr. Nira Cain-N’Degeocello. Een docent gender studies en overtuigd Democraat, die zich continu excuseert voor het zijn van een ‘cisgender witte heteroseksuele man’. Die overspannen politieke correctheid trekt Cohen in het bizarre door: zijn zoon mag niet staand plassen om ‘genderstereotypen te doorbreken’.

4. Rick Sherman

Volgende doelwit: de kunstwereld. Daarvoor heeft Cohen Rick Sherman van stal getrokken. Sherman is een Britse ex-gevangene met een neckbrace, gezichtstattoos en grijsblond baardje. Na 21 jaar in de cel is hij eindelijk vrij en wil hij zijn kunst tonen: schilderijen die hij maakt van zijn eigen eh, lichaamssappen. Een kunsthandelaar hoort hem eerst nog met interesse aan als hij zijn kunst presenteert, maar dat verandert als hij van de wc terugkeert met een ‘hagelnieuw’ werk. In dit geval een schilderij van sperma. Smakelijk eten zodadelijk.

whoisamerica_sachabaroncohen_ricksherman
Sacha Baron Cohen als Rick Sherman.

5. Gio Monaldo

Het alter ego van Gio Monaldo lijkt vooral door Cohen verzonnen te zijn, omdat het zo leuk is om te spelen. Monaldo is een Italiaanse playboy uit Milaan, een schatrijke biljonair die ook nog werkt als fashionfotograaf en presentator van zijn eigen reality-programma. Monaldo heeft een zwak hart voor de minderbedeelden en daarom zamelt hij geld in om ebola aan te pakken of kindsoldaten te bevrijden. Een typetje dat bedoeld is om influencers en andere bekende Amerikanen voor paal te zetten: Monaldo laat Bachelor-deelnemer Corinne Olympios belachelijke filmpjes opnemen over het adopteren van een kindsoldaat en verzint op zijn aandringen een compleet verhaal over haar Afrikaanse avonturen in gewapende conflicten.

whoisamerica_sachabaroncohen_giomonaldo
En hier zie je Sacha Baron Cohen als Gio Monaldo.

Van een beetje satire zijn we verder niet vies: met CJP krijg je € 6,- korting op de expositie Kamagurkistan – Voorbij de grenzen van de ernst met hilarische satire van de Vlaamse kunstenaar Kamagurka.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.