Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Festivals die je niet mag missen
26 OKT 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: William van der Voort • Meer blogs over Festival

Festivals die je niet mag missen

Een festival lijkt misschien een typisch zomer ding, maar dat is allesbehalve waar. Ook in november kun je je festivaloutfit uit de kast trekken. Dus voilà, een overzicht mét bijpassende kledingvoorschriften en flirttips.

We worden verwend in Nederland: ook in de herfst schieten de festivals als paddenstoelen uit de grond. Om iets meer bos door de bomen te zien, geven wij onze vijf favorieten van de maand november weg. Gratis en voor niets!

Crossing Border

Waar: Den Haag
Wanneer: 2 t/m 4 november
Wat je kunt verwachten: Op Crossing Border stap je voortdurend over de grens en dat is allemaal prima. Het grijze gebied tussen literatuur en (pop)muziek wordt op dit festival al jaren gevuld met spannende en vernieuwende bands, artiesten, schrijvers en alles daar tussenin. Met een mooi stel namen – o.a. Spoon, Benjamin Booker, Rebecca Solnit – belooft deze 25ste jubileumeditie ouderwets grensverleggend te worden.
Flirttip: Dit festival is geschikt voor de grensverleggende drie-seconden-regel: je kijkt je lustprojectiel tenminste drie seconden strak aan. Na dit kortstondige oogcontact – dat voor eeuwig lijkt - willen jullie óf seks met elkaar, óf elkaar vermoorden. In geval twee kun je het beste rechtsomkeert maken (doe dit nonchalant met the running man-dansroutine), maar anders zit je gebakken. 
Dresscode: Een experimentele outfit waar je én lekker in kunt dansen én lekker in kunt zitten.
€ € €: Waar wacht je nog op? Ga je eigen grens over en koop die kaarten. Nu zelfs met € 7,50 CJP-korting.

So What's Next?

Waar: Eindhoven
Wanneer: 3 t/m 5 november
Wat je kunt verwachten: Dit jazzfestival weet al wat er over twee jaar booming is. Het heet niet voor niets So What’s Next?. Het is trouwens lang niet allemaal jazz op het menu: je vindt er ook soul, hiphop, klassieke en wereldmuziek. Met dit jaar onder andere Nick Mulvey, Kovacs, Kamasi Washington en Moses Sumney.
Flirtfactor: Sta je mee te zingen met Kovacs, maar spelen ze een voor jou nog onbekend nummer waardoor je de meezingflow verliest? Begin dan een gesprek met degene naast je. Het liefst de buurman of -vrouw die nog wel loopt mee te blèren. Bonding gegarandeerd. Misschien kan hij of zij je de tekst zelfs wel leren. 
Dresscode: Reden nodig om dat mooie pak, dat je twee jaar geleden voor een flinke prijs hebt aangeschaft, eens aan te trekken? Grijp nu je kans. Trek dan wel een paar comfortabele schoenen aan om je dansmoves te laten zien. 
€ € €: Maak een doordachte keuze en koop je kaarten met CJP-korting. De korting kan oplopen tot € 10,-. 

Wintertuinfestival

Waar: Nijmegen
Wanneer: 22 t/m 26 november
Wat je kunt verwachten: Wintertuinfestival heeft een simpel motto: altijd blijven lezen. Dit jaar besteedt het festival aandacht aan ons, 'de vrije lezer'. Volg een college bij rapper des vaderlands Fresku, als je nog geen genoeg hebt van studeren. Of ontdek aankomend talent tijdens de avond van de grote beloftes en klets met schrijvers, kunstenaars en wetenschappers over het onderwerp 'de vrije lezer'.
Flirtfactor: Tijdens het college van Fresku sla je je slag. Loop op je doelwit af, vraag om een pen en laat 'm dan 'per ongeluk' vallen. Sluit af met the band en snap. Succes verzekerd.
Dresscode: Het thema is 'de vrije lezer', dus kleed je zo vrij mogelijk!
€ € €: CJP geeft tot € 3,- korting op je kaartje. Wil je naast lezen ook je schrijfskills verbeteren? Kom dan naar de speciale schrijfworkshop die we samen met Wintertuin organiseren: Schrijver in één dag.

Legally Blonde (2001)

Explore the North Festival

Waar: Leeuwarden
Wanneer: 24 & 25 november
Wat je kunt verwachten: In de historische binnenstad van Leeuwarden vind je genoeg muziek, theater, kunst en literatuur om je handen eens goed aan op te warmen. Het festival brengt lokaal talent en internationale artiesten samen. ‘Het Noorden’ wordt in de breedste zin van het woord gevierd en bezongen. Oost, West, Noord best!
Flirtfactor: Trek je zachtste jas aan. Zo eentje met een groot knuffelgehalte. Voor schaamteloze omhelzingen met je flirt.
Dresscode: Warme, gekleurde sokken en een fluffy jas om de kou te trotseren.
€ € €: Met CJP-pas krijg je € 7,50 korting op een passe-partout en dagkaarten. Een super deal, voor zowel de winter- als de zomerliefhebbers onder ons. 

IDFA in één dag

Waar: Amsterdam
Wanneer: 25 november
Wat je kunt verwachten: Wij begrijpen als de beste dat jij, als overwerkte twintiger, geen tijd hebt om het IDFA programma door te spitten. Daarom selecteren wij de grappigste en interessantste docu's, zorgen we voor een verdiepend programma en sluiten we af met een borrel. Dan hoef jij op zaterdag 25 november alleen nog maar op de pont naar Noord te stappen om neer te ploffen in een pluche stoel bij EYE.
Flirtfactor: Iemand op het oog? Ga dan nonchalant naast hem of haar zitten en deel je snack tijdens de film. Zorg wel dat je weet of je te maken hebt met een M&M’s-fetisjist of liefhebber van zoute popcorn en sla dan doelgericht in. 
Dresscode: Je zachtste en meest comfortabele broek. Zo een waar je af en toe een kwartier lang mee over straat kunt, maar ook een aantal uur in kunt zitten zonder dat hij op je blaas drukt.
€ € €: Tickets zijn €18,50 voor CJP'ers. Je pasloze vrienden kunnen voor €26,- mee óf zij schaffen de combideal aan: een kaartje voor IDFA in één dag én een CJP-pas voor €28,50. 

Dit zijn onze favorieten voor de maand november. Natuurlijk zijn er veel meer festivals mét CJP-korting. Check ons overzicht voor inspiratie.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.