Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Het nieuwe theaterseizoen: 8 must-sees
29 AUG 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Theater

Het nieuwe theaterseizoen: 8 must-sees

Yes, het is bijna september! Op CJP HQ hangt de vlag uit: september is het officiële startschot van het theaterseizoen. Naar deze 8 voorstellingen kijken we reikhalzend uit.

Musicals, toneel, cabaret, opera: wij lusten het allemaal (en geven er vette CJP-korting op). Deze 8 voorstellingen staan roodomrand in onze agenda:

8. Maartje en Kine - Vibrato!

Het is onmogelijk om dit sprankelende duo niet gelijk in je hart te sluiten. Maartje & Kine verpakken al hun grappen in heerlijke liedjes. In hun nieuwe voorstelling Vibrato! gaan ze aan de haal met folk, tango en Balkan-muziek en wij zijn razend benieuwd hoe dat gaat klinken.

7. Firma Mes – CarryMe

Onze favoriete schrijver in Nederland is Hanna Bervoets. Voor de futuristische toneelvoorstelling CarryMe schreef ze de tekst, dus reken maar van yes dat we dat willen zien. In CarryMe schetst Bervoets een toekomst waarin Nederlandse vrouwen geen tijd meer hebben om kinderen te krijgen: hun carrière staat op één. Gelukkig is er de app CarryMe, waarmee je snel een draagmoeder fikst. Maar wat als ze ineens op de stoep staat en bij je komt inwonen?

6. Stefano Keizers – Erg Heel

Wat passages uit het perspraatje voor de nieuwe voorstelling van Stefano Keizers: ‘augmented reality’, ‘diëgetische compositie’, ‘moderne bewerking van Assepoester’ en ‘goed in het gehoor liggende trash metal’. Wauw. Wat er ook gebeurt in Erg Heel, het wordt sowieso gestoord.

5. On Your Feet! - De Musical

Hits, hits en nog eens hits. Gloria Estefan is een levende poplegende met knallers als Conga, 1-2-3 en Get On Your Feet op haar naam. In de musical On Your Feet! zie je hoe het ijzersterke duo Gloria en Emilio Estefan de wereldtop bereikt, maar ook hoe ze samen de draad weer oppakken als Gloria zwaargewond raakt bij een ongeluk.

4. Eva Crutzen – Opslaan Als

Hoera, een nieuwe voorstelling van Eva Crutzen! Met Spiritus maakte ze écht naam voor zichzelf en nu gaat ze het cabaretlandschap verder veroveren met Opslaan Als. Denken wij tenminste: Crutzen heeft sterke typetjes, grappen en liedjes. In Opslaan Als draait het om de volheid van het bestaan: alles hebben, maar de rust niet kunnen vinden.

3. Toneelgroep Oostpool – La Pretenza

Ook als je niets hebt met toneelklassiekers is dit een dikke aanrader. Jan Hulst en Kasper Tarenskeen gingen eerder met De Ilias aan de haal en maakten er een frisse en eigentijdse versie van. Dat gaan ze opnieuw proberen met Il Gattopardo, waarin de oude Don Fabrizio in Sicilië ziet hoe de wereld zoals hij die kent, langzaam afbrokkelt.

Kasper Tarenskeen en Jan Hulst.

2. Rundfunk – Wachstumsschmerzen

Wat moeten we je nog vertellen over Rundfunk? Inmiddels heeft iedereen Yannick van de Velde en Tom Kalmthout al zien schitteren in bizarre en hilarische sketches op een middelbare school. Dat schoolse leven gaat de prullenbak in, maar de absurde en keiharde grappen gaan gewoon mee naar het theater. Houd CJP in de gaten voor meer Rundfunk...

1. Nationale Toneel -The Nation 

Misschien wel de meest ambitieuze voorstelling van het komende seizoen: in deze zesdelige marathonvoorstelling van Eric de Vroedt suis je door de Schilderswijk in Den Haag, nadat de elfjarige Ismaël vermist raakt. Wie heeft hem als laatst gezien en waar is hij nu? Eerder te zien in afzonderlijke delen – die stuk voor stuk vijf sterren kregen -, nu voor de eerste keer allemaal achter elkaar.

Ga samen met CJP het theaterseizoen in! Met onze pas scoor je namelijk korting op verschillende voorstellingen, maar ook verschillende theaters door heel Nederland.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.