Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De Parade: 4 festivals in 1
14 JUN 2017 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Festival Theater

De Parade: 4 festivals in 1

Mix theater, dans, muziek, drank én eten met zwoele zomeravonden of zonnige namiddagen en je krijgt De Parade.

Hét reizende theaterfestival van Nederland trekt vanaf 22 juni het land weer in om stops te maken in vier grote steden. Maar wacht: vier steden, vier keer hetzelfde festival? Nee! Elke Parade-stad biedt wel weer iets nieuws. Zélfs de vier edities van CJP Exclusief, waarbij je meerdere voorstellingen, toegang tot het terrein én een drankje krijgt, variëren per locatie. We geven je graag wat overzicht:

Rotterdam – 22 juni t/m 2 juli

Waar: Museumpark
Only in Roffa: Rotterdam bijt ‘m elk jaar weer af, die spits. Dit is de enige geasfalteerde Parade-locatie: midden in het culturele hart van Rotterdam, tussen musea als Boijmans van Beuningen en het Nieuwe Instituut. Je loopt de hippe Witte de Withstraat uit en staat aan de poorten van het festival. Dit jaar wordt er bij het Boijmans verbouwd, wat het Parade-terrein in beslag dreigde te nemen, maar het festival is niet weg te krijgen!
Deze voorstelling zie je alleen hier: Tóch verplaatst een deel van het festival zich buiten het terrein dit jaar. Toepasselijk genoeg heet de voorstelling die hier te zien is Vloeken in de kerk, een minikerkdienst voor ongelovigen, waar de prikkels van alledag stevig buiten de deur worden gehouden. Ook te zien in Amsterdam, in een ‘normale’ theatertent.
CJP Exclusief: Terreinticket, drankje én voorstellingen van Nederkoorn & Kocken (een talkshow met Volstrekt Onbekende Nederlanders) en mugmetdegoudentand (bomvol muziek). Op 25 juni. Lees meer.

Den Haag – 7 juli t/m 16 juli

Waar: Westbroekpark
Bijzonder in Haggie: Dit is de enige Paradelocatie waar de zee bíjna te horen is, de rondvliegende meeuwen verraden in ieder geval dat het strand niet ver weg kan zijn. Als je het na een geslaagd bezoekje dan tóch voor gezien houdt, ben je in ieder geval in no-time op de Scheveningse boulevard. Daar kun je gewoon nog even doorgaan met cocktails drinken en van de zon genieten. Het leven is één groot festival - als je het maar wil.
Voorstelling die je hier niet wil missen: De voorstellingsreeks Boekentherapie vind je óók in Utrechtse De Parade, maar alleen in Den Haag krijg je een literaire avond met Henk van Straten, Hanneke Groenteman of Peter Buwalda voor de kiezen. Hier zie je wie er nog meer komen.
CJP Exclusief: Ook hier een superdeal, dit keer met twee voorstellingen van 155 & Cookachoo en Toneelgroep Oostpool. Lees meer. 

Utrecht – 21 juli t/m 6 augustus

Waar: Moreelspark
Dit spot je alleen op De Parade in Uklak: By far de meest sprookjesachtige locatie van het festival tref je hier. Kleine hoekjes, muurtjes en bomen zorgen in combinatie met de sfeervolle verlichting voor een magische locatie. En dat náást het Centraal Station (handig, trouwens). Ook duikt hier op het terrein geregeld een stoplicht op. Midden in de grote stad je theatertenten opbouwen: het kan, blijkbaar. 
Voorstelling die je hier niet wil missen: Een voorstelling om bij te lachen (ja, dat is gezond!): Släpstick, door muziektheatermakers van de Wëreldbänd. Hun show is een ode aan trema’s! Grapje, aan het genre slapstick, natuurlijk. Veel muziek in combinatie met Charlie Chaplin-achtige praktijken uit de klassieke slapstick-tijd, inclusief veel moderne trekken. De vijf mannen van dit gezelschap werden door recensenten bedolven onder de sterren, dus hier zit je vást goed.
CJP Exclusief: Check de theatershow van Rundfunk én Mira van der Lubbe op 23 juli, bezoek H.E.A.R. en Alida Dors een weekje later, op 30 juli. Lees meer.

Amsterdam – 11 augustus t/m 27 augustus

Waar: Martin Luther Kingpark
Alleen Damsco’s Parade heeft dit: De grootste Parade-variant vind je aan de Amstel. Leuk: de organisatie heeft het dit jaar op een akkoordje gegooid met rondvaartbootbedrijven, dus je kunt nu vanaf Amsterdam CS via de grachten naar het festival! Als je van een heel andere richting komt, zou je er bijna voor omreizen.
Voorstelling die je hier niet wil missen: Steef de Jong is net als jij, wij én zijn achternaam: jong. Maar hij heeft óók een liefde voor een oud opera-genre: de operette! Daarom blaast-ie het tijdens De Parade nieuw leven in met zijn voorstelling Steefs Operettecarrousel. Gewoon, omdat het volgens hem tijd wordt dat deze vorm van lichtvoetige opera wat meer aandacht krijgt. Toegankelijk, grappig en mooi. Ga er naartoe!
CJP Exclusief: Weer twee stuks, en wel op 13 en 20 augustus. Op 13 bezoek je Slechte Raadgever en Gerson Main en op 20 Elfie Tromp en Anatol. Lees meer.

Omdat de meeste voorstellingen zo’n dertig minuten duren, kun je tijdens je Parade-bezoekje makkelijk meer theater, dans, mime of muziek bewonderen. Veelbelovende acts die in alle steden te zien zijn en waar wíj in ieder geval naar uitkijken zijn Rundfunk, Ellen ten Damme, Nederkoorn en Kocken, Ernstige Saeken, Garage TDI en Mugmetdegoudentand. Zoek je het liever zelf uit? De Parade heeft nu een handige tool om door het aanbod te navigeren.

Met je CJP-pas krijg je korting op je terreinkaartje en betaal je een schamele € 3,50 in plaats van € 7,-. Meer info over dat tres goedkope CJP Exclusief: De Parade vind je hier

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.