Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Young Impact Awards 2017
25 APR 2017 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Lifestyle

Young Impact Awards 2017

Levensredders, pestkopbestrijders en duurzaamheidshelden. De Young Impact Awards zijn er voor jongeren die de handen uit hun mouwen steken en de wereld een betere plek maken.

De wereld is een mooie plek, maar hier en daar moeten we er samen toch nog wat harder aan trekken. Deze achttien genomineerden doen op een positieve manier hun buit in het zakje. Wie wint een award? Stem en maak kans op kaarten voor de Young Impact Awards Celebration op 30 mei in de Ziggo Dome. Waar Ronnie Flex, Teske, Streetlab óók komen buurten.

De genomineerden:  

George Maduro Award

Vlucht, vecht of bevries. Deze jongeren kozen voor vechten en redden er levens mee.

1. Bilal Zaïdi (18)
Tijdens het zwemmen zag Bilal iemand op de bodem van het zwembad liggen. De man was onwel geworden. Bilal twijfelde geen moment en dook naar de bodem van het zwembad om het leven van deze persoon te redden.

2. Jamy Snel (15)
Vorige zomer fietste Jamy uit school naar huis. Voor haar reed een kleuter met zijn moeder. Niets aan de hand, tot de kleuter in het water belandde. Jamy dook erachteraan om te helpen en redde een kostbaar leven.

3. Floris (15) & Kevin (16) van Dijk
Lifesavers én broers Floris en Kevin zagen tijdens het schaatsen een echtpaar door het ijs gaan. Voorzichtig bewogen ze zich naar het wak toe en hielpen de mensen eruit. Een warme daad!

Young Education Award

Je schoolperiode is een spannende tijd. Leuk, maar soms ook met wat minder leuke onzekerheden. Deze jongeren doen er alles aan om daar een stokje voor te steken.

1. Lotte Smit (25) & Miloeska Fennema (24)
Lotte en Miloeska weten hoe het is om gepest te worden, dus zetten ze zich uit alle macht in voor anderen die het nodig hebben. Samen coachen ze leeftijdsgenoten aan de hand van workshops, bijeenkomsten en social media.

2. Costas Vermeer (16)
Uit de kast komen was niet makkelijk voor Costas. Net als voor vele anderen. Daarom richtte hij samen met zijn vrienden de Gay Straight Aliance op. Door voorlichtingen en evenementen als Pink Friday te organiseren, hopen ze dat iedereen zich veilig zal voelen.   

3. Faraaz Ramdjanbeg (23)
Faraaz heeft op de middelbare school behoorlijk wat mensen verloren, waaronder twee vriendinnen die zelfmoord pleegden. Samen met vrienden richtte hij Tweestrijd op, om problemen onder jongeren bespreekbaar te maken. De brieven stromen binnen en Tweestrijd helpt graag.

Young Environment Award

Trump kan het wel ontkennen, maar de natuur heeft wel wat aandachtspuntjes. Gelukkig weten veel mensen daar wel raad mee. Dit is de award voor zij die zich hardmaken voor een groene en duurzame wereld.

1. Omar Link (26)
Master of Science Strategic Product Design: daar studeerde Omar op af aan de TU Delft. Nu heeft hij een eigen bedrijf, dat iets baanbrekends ontwikkelt: energie halen uit radiogolven.

2. Sytze van Stempvoort (22)
Sommige restaurants gooien zo’n veertig ton citrusschillen weg. Per week! Een schil bestaat voor 80% uit water, maar voor 20% uit bruikbare grondstoffen, die we als land nu heel omslachtig uit het buitenland importeren. Onnodig dus, ontdekte Sytze.

3. Steinar Henskes (26)
Vliegtuigen en vogels zijn geen goede combi. Gevaarlijk zelfs. Steinar bedacht iets slims: een laserconstructie om het gevleugelte op afstand te houden. Deze wordt inmiddels in 75 landen gebruikt.

Young Community Award

Een schouder om op te huilen, het uitwisselen van ervaringen of een luisterend oor: deze mensen doen graag iets voor een ander die het nodig heeft. 

David Garib (19)
De hersenen van kinderen zijn nog in volle groei (no shit), dus een goede voeding is super belangrijk. Maar zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. Gelukkig is daar David, die een kindervoedselbank oprichtte.

Dylan van der Griend (20)
Dylan zat met een hoop vragen, toen hij van vrouw naar man wilde transformeren. Op internet was er weinig te vinden, dus besloot hij een eigen YouTube-kanaal aan te maken waarin hij zijn transgenderreis uit de doeken doet.

Fatih Kubus (20)
Fatih huurde het Bijlmermeer Sportpark af en regelde sportlessen voor vluchtelingen. De vluchtelingen konden helaas niet meer aanwezig zijn, dus werd een groep mbo-studenten blij gemaakt met een middagje sporten. Toch hoopt hij in de toekomst nog eens iets te organiseren voor vluchtelingen.

Young Creativity Award

Kunst, cultuur en fashion. Zonder inspiratie geen mooie kunstvormen. Deze award gaat naar een van de vele inspirators die maatschappelijke onderwerpen aanhalen.

Elena Nicolaas (21)
Wat is een depressie nou écht? Elena leed aan de ziekte en besloot een foto-expo te maken om mensen met depressie een stem en gezicht te geven.

Bram Thomassen (22)
Voor de tweede keer bleek Bram een tumor te hebben en hij moest stoppen met het gymnasium. Ook zijn broer was ziek en hij overleed. ‘Geen broer, geen haar, maar wél een stem’, zegt Bram er zelf over. Hij maakte van zijn levensverhaal de theatervoorstelling Draadje los.

Lisa Roth (18)
Muziek maken met ouderen en vervolgens concerten geven in asielzoekerscentra.  Dat is wat Lisa doet. Ze is de jongste muzikant van de organisatie Music Generations.

Young Innovation Award

Als je niets doet, sta je stil. En als je stil staat in het technologie- of ondernemingslandschap: dan ga je achteruit. Deze drie mensen gaan graag vóóruit.

Bas van der Reijden (12)
In Villa Pardoes hebben kinderen ondanks hun ziekte de leukste tijd van hun leven met elkaar. De kinderen zijn echter ziek, dus zodra ze het vakantieverblijf verlaten, raken ze, eenmaal thuis, al gauw contact met elkaar kwijt. Bas bedacht een Minecraft-achtige game waarin de kinderen gewoon met elkaar door kunnen blijven spelen. Vanuit huis.

Laurens van der Wal (26)
Familie, vrienden en hobby’s: belangrijke zaken. Dat vindt de Tiny House-beweging uit de VS ook, die helemaal pro-zelfvoorzienende woningen zijn. Laurens raakte geïnspireerd en haalde het concept naar Nederland.

Ward van Gasteren (20)
Ward startte het project Ondernemers Olympiade. Het project laat jongeren zien wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf: geloven in jezelf, durven te doen én denken in mogelijkheden.

Een hoop genomineerden, allemaal steengoed. Om maar met Henny Huisman te spreken: toch kan er (per categorie) maar één… de winnaar zijn. Maak kans op kaarten voor de Young Impact Awards en breng je stem uit.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.