Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Bier, tieten en een CJP-pas
14 SEP 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Wikimedia, Pixabay, Military Newz. • Meer blogs over Lifestyle

Bier, tieten en een CJP-pas

We zijn eerlijk met je: de meerderheid van ons publiek is vrouw. Die balans zien we graag wat verschuiven. Cultuur is immers voor iedereen. Daarom de beste CJP-cultuurtips voor alle soorten mannen die er op deze aardkloot rondlopen.

Zoveel verschillende mannen, zoveel verschillende CJP-kortingen. We hebben voor ieder wel wat wils, of je nou smult van alle actiefilms met Sylvester Stallone of houdt van verfijnde schilderkunst. Deze is voor jullie, mannen van Nederland!

De witte sneakers-man

Wie? De term ‘metroman’ is dood en begraven, maar jij komt er dicht bij in de buurt. Trends mis je niet, en als De Volkskrant of NRC ergens vijf sterren voor geeft, ben jij er sowieso bij. Behalve als het buiten de stadsring is natuurlijk. Je bestelt bij het filmhuis altijd een speciaalbiertje en weet alles van IPA’s.
Nieuw cultuurdieet: Die gedistingeerde metroman-outfit scoor je vanaf nu bij de WE Fashion, met 15% CJP-korting. Op de fiets ga je naar het Stedelijk, waar je voor de helft van de prijs groundbreaking werk ziet van hippe kunstenaars. Je jaarlijkse tripje buiten de ring gaat naar Den Haag, waar je zowel het literatuur- als muziekprogramma van Crossing Border meepakt.

Hier zie je alleen die witte sneakers nét niet.

De RTL 7-man

Wie? Je leeft bij het credo ‘Meer voor Mannen’ en kijkt geen films waarin niks ontploft. Tijdens een schoolreisje ben je eens naar het Rijksmuseum geweest, maar sindsdien ben je cold turkey gestopt met alle hoge cultuur. Bruce Willis is je held, Het Behouden Huis van W.F. Hermans je favoriete boek (dunste boek op de leeslijst van de middelbare school).
Nieuw cultuurdieet: Voor jou alleen bier en tieten: In fotografiemuseum Foam zie je de overwegend naakte modellen van Helmut Newton en tijdens CJP Serveert krijg je naast een exclusief programma ook bier. De nieuwe Bruce Willis zie je in de plaatselijke bioscoop, mét CJP-korting.

Bruce Willis heeft namelijk ook gewoon een CJP-pas.

De hiphopman met XXL-shirt

Wie? Jij zult altijd Biggie boven Tupac kiezen. Eten bij je oma doe je ieder weekend, want ze kookt beter dan jij ooit zult doen. Vrienden spreek je bij hiphopconcerten of in de sportschool. De bovenburen klagen over geluidsoverlast omdat je de bas tijdens Famous van Kanye West altijd helemaal naar rechts draait.
Nieuw cultuurdieet: De Melkweg wordt je tweede thuis: er is bijna iedere week wel een toffe hiphopgig die je niet wilt missen. In de zomer neem je iedereen mee naar Woo Hah! in Tilburg en in het weekend raak je verdwaald in de tentoonstelling The Art of Banksy.

 

De biggest inspirator wanneer het aankomt op XXL-shirts.

De huisje-boompje-beestje-man

Wie? Je hebt je nu al het huwelijk in laten praten. De kledingkast hangt vol overhemden en het eten staat nooit voor 21.00 uur op tafel. Je vindt Mumford and Sons een goede band en duwt weleens mensen weg op het perron om als eerste de intercity binnen te stappen.
Nieuw cultuurdieet: Weg met die negen-tot-vijf-mentaliteit! Neem vrij en hark een paar nachten door tijdens het Amsterdam Dance Event of drink teveel rode wijn bij de Nacht van de Poëzie.

Hier vind je de huisje-boompje-beestje man in zijn natuurlijke habitat.

De tussen wal-en-schip-millenial

Wie? Te oud om te gaan werken, te jong om te studeren. Vind je zelf dan. Je doet wat freelanceklusjes, pakt eens een studentenfeestje mee maar zit vooral thuis Narcos, Suits of Mad Men te kijken. Wat je nou echt graag wilt? Geen idee.
Nieuw cultuurdieet: Alleen grootse en meeslepende theater- en operastukken kunnen jou uit je culturele coma redden. Je dinsdag is niet meer depri door onze Dinsdagdeal en je voelt de geestdrift opwellen tijdens een voorstelling in de Koninklijke Schouwburg.

Kom op jongens, scoor die CJP-pas en snoep eens van highbrow cultuur.

Logischerwijs willen alle mannen van Nederland nu een CJP-pas kopen: dat kan natuurlijk. Je scoort zelfs een extraatje: koop een CJP-pas en krijg er een boek van o.a. Ernest van der Kwast of Arnon Grunberg bij.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.