Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Grote Festivalgear-test
10 JUL 2014 • Door Steven Stoffers • Meer blogs over Festival

CJP's Grote Festivalgear-test

Een geslaagd festivalseizoen vergt een gedegen voorbereiding. Regel één is: neem nooit meer mee dan nodig is. Regel twee: elk uur dat voorbijgaat tot je tent staat, is verloren festivaltijd. Om te zorgen dat jij dit jaar optimaal gebruik maakt van je festivalkaartje, namen we een berg campingspullen van Perry Sport mee naar een festivalterrein voor de grootste festivalrace allertijden ooit.
De opzet
Simpeler kan niet: wie het eerst het loodzware parcours van blauwe kliko tot campingterrein volbrengt, zijn tentje stormvast verankert en vanaf een opgeblazen luchtbed het verlossende ‘pssscht’ van een lauw blik bier kan laten horen, wint.

De teams
Drie bloedfanatieke strijders verschijnen aan de start. Cheap ass Anne-Pilar (rechts) heeft een stevige Tenson trolley-koffer met genoeg ruimte voor wel dertig outfits, het goedkoopste tentje van Perry Sport (Zonga festival print) en dito self-inflating slaapmatje. Midprice Judith (links), die nog nooit in haar leven kampeerde, vervoert een Wildebeast Shinga large pop-up tent voor 3 personen, een Nomad backpack waar (mits netjes gestapeld) zeventig liter bier in past en een Wildebeast Bunga opblaasbed. Luxepaard Steven (midden) torst een Wildebeast Memba tent (driepersoons, maar met ruimte voor dertien) met zich mee in een opvouwbare Mac Wagon bolderkar met all terrain-wielen en zal slapen op het duurste self-inflating Nomad matje dat Perry Sport in het assortiment heeft. We verwachten een fotofinish.

De race
De spanning is te snijden. Cheap ass Anne-Pilar voert psychologische oorlog door nog even haar vederlichte trolley met één arm boven het hoofd rond te zwaaien. Luxepaard Steven negeert haar volledig, Midprice Judith gebruikt het moment en doet stiekem een stapje naar voren en de blinde scheids fluit af. Cheap ass Anne-Pilar springt uit de startblokken: zij zal gedurende de wedstrijd slechts een stofwolk aan de horizon zijn. Midprice Judith houdt de pop-up tent én de backpack met moeite tegelijkertijd op haar rug, maar pakt toch een klein voorsprong op Luxepaard Steven. De grote wielen van diens bolderkar glijden door het lange gras; zijn race is een aangename wandeling zonder enig zweetvergieten. Op de camping staat de tent van Cheap ass Anne-Pilar inmiddels al bijna: haar winst is onvermijdelijk. Met slechts twee stokken en acht haringen kan er niks meer fout gaan. Als de winnende ‘pssscht’ klinkt, moet Midprice Judith haar luchtbed nog opblazen en is Luxepaard Steven pas halverwege met zijn tent. Maar Midprice Judith maakt een kapitale fout. Haar pop-up tent is niet direct klaar voor gebruik nadat je hem in de lucht gooit; er moeten ook nog vier stokken in! De gezinsvilla van Luxepaard Steven (slechts drie stokken) staat daardoor toch eerder en Midprice Judith accepteert vloekend haar verlies.

De uitslag
De beste festivaltent is overduidelijk de Zonga met festivalprint. Goedkoop, snel, gemakkelijk en bijzonder prettig te vervoeren. De jury was eveneens unaniem van oordeel dat het luxe luchtbed, de Nomad Ultimate Extra XW 10.0, elke cent van de € 149,99 waard is. Ook al gebruik je je luchtbed maar drie uur per nacht, met dit matje zijn dat de drie beste uren van het festival. De ultieme festivalgadget is echter de Mac Wagon. Zeker als je met een groep vrienden gaat, vervoer je al je gear pijnloos in deze bolderkar. Na het festival klap je hem in en past ‘ie perfect onder de trap. Zie de € 139,99 als een lange termijn investering in je rug. Bovendien kun je er veel meer bier mee vervoeren dan in afzonderlijke trolleykoffers en verdien je de aanschaf dus vanzelf terug.

Eten en drinken
Uitgaande van regel 1, nemen wij noch een koelbox, noch een kookstel mee naar een festival. Dus wat zijn de beste koude snacks en welk bier is lauw nog te drinken? Met stip onderaan: de voorgebakken magnetron-hamburger. Tenzij je van droog brood, sojadraden en chemische drab (‘is dit nu cheddar of saus?’) houdt natuurlijk. Koude tomatensoep werkt misschien prima tegen een kater, maar qua smaak gaat er niets boven een blik koude knakworsten. Sterker, koud zijn ze waarschijnlijk lekkerder dan warm. Het bier werd blind geproefd. Het a-merk pils eindigde vanwege de bittere nasmaak nog nét boven een huismerkpilsener (totaal geen smaak, behalve bij het ophoesten een uur later). Verrassend genoeg is het al-ler-bes-te bier om mee te nemen naar festivals een Fransiskaner witbier uit blik. Ook lauw smaakt het fris en ligt het minder zwaar op de maag als de twee wat hoppigere bieren. Alsof God zelf een blikje zonlicht heeft gebrouwen.

Bij Perry Sport krijg je 7,5% korting met je CJP-pas én je krijgt natuurlijk korting op heeeeeeeeeeel veel festivals. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.