Waarom werkt CJP samen met CZ?

Het is onze missie kunst en cultuur voor alle jongeren in Nederland toegankelijk te maken. Dat doen we door drempels te verlagen met korting, voorrang en voordeel. Jongeren tot 30 jaar krijgen met CJP korting op musea, theaters, festivals, concerten, bioscopen en meer. We inspireren jongeren om erop uit te gaan via onze nieuwsbrieven, magazines, social kanalen en onze website. Binnen het onderwijs maakt CJP zich hard voor cultuureducatie. Met de Cultuurkaart en de MBO Card biedt CJP scholen de kans om cultuur dichter bij de leerlingen te brengen. Dit doen we samen met het ministerie van OCW, scholen en culturele organisaties.

CJP ziet culturele ontwikkeling als een onderdeel van een bredere vorming van jongeren, waarbij het gaat om de jongeren zo goed mogelijk op de toekomst voor te bereiden. Samenwerkingen die hierbij aansluiten zoals sport, gezonde leefstijl, psychische gezondheid of vrijwilligerswerk zien we als een noodzakelijke randvoorwaarde om onze stichtingsdoelstelling goed te kunnen invullen. Culturele ontwikkeling is een pijler, maar dit kan niet groeien zonder de andere pijlers. Het goed in je vel zitten is nodig om je open te stellen naar de wereld. Het openstellen is nodig om je culturele horizon te kunnen verbreden.

Onze communicatiekanalen kunnen daarom ook worden gebruikt voor informatie op het gebied van een gezonde leefstijl, medezeggenschap, burgerschapsvorming en studie- en beroepskeuze in samenwerking met externe partners. In CZdirect, onderdeel van CZ, hebben wij een zorgverzekering gevonden die past bij jongeren en hen daarnaast ook helpt in balans te komen of te blijven. Via CJP krijgen jongeren daarbij ook extra voordelen bij een zorgverzekering van CZdirect.

Meer informatie over de CZdirect zorgverzekering.