Changemaker voor de jongerencampagne van de Europese verkiezingen

Ga aan de slag als changemaker voor de jongerencampagne van de Europese verkiezingen!


Ben jij geïnteresseerd in de democratie en de EU? Wil je bijdragen aan het vormgeven van onze gezamenlijke toekomst? En vind je het belangrijk dat jongeren gaan stemmen? Dan is dit een kans voor jou!

CJP is samen met EYCA op zoek naar 3 vrijwilligers die de rol van changemakers op zich willen nemen voor ons nieuwe project voor de Europese verkiezingen: "Stand For More in 24". Het doel van dit project en de rol van de changemakers is om het bewustzijn, het enthousiasme en het inzicht van jongeren te vergroten in de aanloop naar de Europese verkiezingen in 2024.

Bekijk de vorige EYCA-projecten om een gevoel te krijgen van hoe deze campagne zal zijn: Give a vote (voor de Europese verkiezingen van 2019) en #StandForSomething (gehouden in het kader van the Conference on the Future of Europe). Je kunt ook een kijkje nemen op het Instagram account voor deze projecten.

Wat doe je als changemaker?

 • Het organiseren van twee evenementen in verband met de Europese verkiezingen. Het eerste evenement is informeel en gericht op het interesseren van jongeren voor de EU-verkiezingen. Het tweede evenement is een debat tussen kandidaten en jonge kiezers.
 • In totaal worden 50 changemakers in heel Europa geselecteerd. Jullie werken elk aan jullie eigen evenementen, maar maken deel uit van een grootschalige campagne in 17 verschillende landen.
 • Je neemt deel aan een bijeenkomst in Turijn, Italië, van 24 tot 28 juli 2023 om kennis te maken met het project, de EU en de Europese verkiezingen. De kosten voor dit event worden vergoed! Je zult hier ook de andere changemakers leren kennen en ideeën uitwisselen.
 • Gedurende het project zullen er ook online trainingssessies worden georganiseerd om je vaardigheden en kennis bij te brengen: media en communicatie; hoe je in contact komt met de EU-instellingen; de wetenschap achter het stemmen; enz.
 • Bovenal help je de Europese democratie vorm te geven. Je bereikt honderden jonge kiezers om ze enthousiast te maken en je hebt contact met kandidaat-politici voor de Europese verkiezingen.
 • Het gaat om een vrijwilligersfunctie.

Dit ben jij:

 • Je bent tussen de 18 en 23 jaar oud en woont in Nederland.
 • Je vindt het leuk om mede-jongeren te spreken over de Europese verkiezingen en je enthousiasme voor jongerenparticipatie te delen.
 • Je bent goed in Engels.
 • Je kan betrokken zijn bij het project van juli 2023 tot mei 2024. Je zult natuurlijk niet elke dag bezig zijn, maar je moet wel de tijd hebben om bij te dragen aan het organiseren van activiteiten en mee te doen aan andere evenementen. Hier ben je een aantal uren per maand mee bezig en op piekmomenten mogelijk meer.
 • Je bent beschikbaar van 24 tot 28 juli 2023 om deel te nemen aan de kick-off training in Turijn, Italië. Het is belangrijk dat alle changemakers bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, want hier leggen we alles over de campagne uit. De kosten voor dit event worden vergoed.
 • Ervaring is geen vereiste; je enthousiasme is wat telt!

Enthousiast? Reageer zo snel mogelijk:

Stap 1
Maak een korte video over jezelf en jouw motivatie (max. 2 minuten). Vertel ons bijvoorbeeld:

- Waarom ben je geïnteresseerd om als changemaker aan de slag te gaan voor deze campagne?
- Wat zijn jouw ideeën om jongeren te bereiken en enthousiast te maken om te gaan stemmen?

Tip: via YouTube of Vimeo heb je de mogelijkheid om je video verborgen te delen.

Stap 2

Vul het aanmeldformulier in en vergeet niet je video link toe te voegen vóór donderdag 25 mei 2023. Je krijgt binnen enkele dagen een reactie. Mogelijk nemen we contact met je op voor een kort gesprek om ons te helpen een definitieve beslissing te nemen.

Heb je nog vragen? Mail dan naar nienke@cjp.nl.