Blue Monday def
Lifestyle & Gadgets

Zo sleep jij jezelf door Blue Monday heen

17 januari 2022

1 min leestijd

Nienke

Je kan niet naar de bios, een drankje in de kroeg zit er ook niet in en dan is het ook nog eens Blue Monday. Om je door de meest deprimerende dag van het jaar te slepen, verzamelden wij 15 tips voor jou om er wat van te maken. Dit kan je vandaag allemaal nog wél doen.

1. Trakteer jezelf op een uitgebreid diner. Verzamel de ingrediënten bij elkaar voor je favoriete voor-, hoofd- en nagerecht en genieten maar. Prima als dit 3 verschillende zakken chips zijn.

2. Ga op je kop staan. De wereld ziet er al veel bijzonderder uit als je het eens - letterlijk - vanuit een andere hoek bekijkt.

3. Zoek op YouTube naar 'cute puppies'. We hoeven je volgens mij niet uit te leggen waarom je hier blij van wordt.

4. Sorteer je boeken op kleur. Van een regenboog is nog niet iemand chagrijnig geworden. Nog leuker als je er eentje kan vinden in jouw boekenkast.

5. Trek je meest kleurrijke kleren uit de kast. Helemaal fijn als dit je pyjama of trainingsbroek is.

6. Luister op je telefoon naar voice memos van vroeger. Wedden dat jij echt niet meer alles weet van je oude avonturen?

7. Kijk naar kunst. Om het makkelijk voor jou te maken verzamelden we alvast - geheel in thema van Blue Monday - vijf blauwe kunstwerken voor je op onze Insta.

8. Sleep je matras en dekens van het bed en organiseer een logeerpartij in de woonkamer. Zo kijk je pas echt relaxed naar die nieuwe serie.

9. Zoek naar 'feelgood' op Netflix en voilà: alleen maar films en series die een lach op je gezicht toveren.

10. Stuur je favoriete personen een opbeurend berichtje. Met een lieve boodschap maak je niet alleen ander, maar ook jezelf blij.

11. Luister naar vrolijke muziek. Wij hebben een geweldige playlist voor je.

12. Maak een lijstje van alle dingen die je gaat doen als de lockdown over is. Van films die je in de bios gaat bekijken tot concerten waar je altijd al over droomt.

13. Dans! Op YouTube zijn genoeg danslessen te vinden die je uit jouw comfortzone halen en je nieuwe dingen leren. Het maakt niet uit of het nou écht goed lukt, zo lang je maar een beetje op en neer springt.

14. Organiseer een fotoshoot met je huisdier. Zet ze op een chique stoel, trek ze een mooi jasje aan of laat ze een leuk kunstje doen. Lukt het niet zo goed? Kijk dan even bij MyCartoon. Deze kunstenaars transformeren je huisdier tot een meesterwerk.

15. Ga zo vroeg mogelijk in je bed liggen en wacht tot morgen.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina