50402567 10156914015040539 8049300305101193216 o
Lifestyle & Gadgets

Zo raak je minder snel afgeleid tijdens het studeren

15 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Je doet heus wel je best om je te concentreren, maar je wordt telkens afgeleid door een appje, een Insta-push of die schattige kat in de vensterbank bij de buren. Kortom, door alles wat leuker is dan je studieboek. Met deze 6 tips houd je focus.
  • Zet al je apparaten op niet storen-modus

De grootste boosdoeners zijn meldingen die je krijgt van je telefoon, laptop, tablet of andere devices. Moet je nagaan hoeveel rust het geeft is als zij je even niet storen.

  • Schakel de radio uit en luister alleen muziek

Hartstikke leuk hoor, radio. Maar je wordt telkens afgeleid door het nieuws, gezellige praatjes, reclame en de file-informatie (waar je tijdens het studeren precies niks aan hebt). Niet zo handig.

  • Luister muziek zonder vocalen

Als je snel afgeleid raakt door geluiden in je omgeving, zet dan een koptelefoon op – of oordopjes, natuurlijk – met instrumentale of elektronische muziek. Zonder rapper en zanger dus. Of investeer in een noise cancelling koptelefoon.

  • Laat je huisgenoten weten dat je niet gestoord wilt worden

Hang een briefje op je slaapkamerdeur of blijf aan de keukentafel zitten met een hoofdtelefoon op. Zo geef je het signaal dat je in opperste concentratie zit.

  • Leer niet te veel

Breek je huiswerk op in kleine stukken. Zodat je overzicht hebt en met meer aandacht kunt leren.

  • Laat je lekker gaan

Dit is toch wel de leukste tip. Zet een wekkertje. Heb je een uur geconcentreerd geleerd? Geef jezelf dan een kwartier om te appen, te liken en alvast te bedenken welke serie je vanavond gaat bingewatchen.

Lukt het je echt niet om zelf te studeren? Check dan even of Lyceo iets voor je is. Met CJP-korting natuurlijk.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina