Festivalregen
Festival

Zo overleef je een festival vol regen

14 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Zon staat niet altijd op de line-up. Zeker niet in Nederland aka Het Land Dat Gerust De Zomer Overslaat. Met deze tips wapen je je tegen de regen op een festival!

Oké, voorlopig even geen festivals. Maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn op regen toch? De Ark van Noach was ook niet in één dag gebouwd!

Outfitgame strong + droog

Laat die bloemenkrans maar thuis, die rozen verzuipen toch. Als Nederland niet meer te zien is op Buienradar doe je er goed aan een hippe regenjas aan te schaffen. Ga nou niet lopen kloten met poncho’s: slecht voor het milieu en lelijk. Een pet of een muts is ook altijd handig, net als een extra paar sokken. Absolute afrader: het meenemen van een paraplu. Die gooit de security nog voor de ingang in de afvalbak.

De tent, een droge huiskamer

Dat flinterdunne zeiltje van je opgooitentje is na twee uur Oudhollands hemelgehuil zeiknat. Van een extra dik grondzeil is nog nooit iemand nat geworden. Zet je tent strak op zodat het water er makkelijk afglijdt en word niet verleid door die grote open plek op de camping: meestal is dat de vallei waar zo dadelijk al het water heen stroomt.

Partytent is een tent voor het leven

Ach gut: heb je drie maanden geshopt voor een oogverblindende look, komt er een bui rechtstreeks uit de hel die het allemaal tenietdoet. Gelukkig heb jij een partytent, die de Blokker ook gerust ‘festivaltent’ mag gaan noemen, want je ziet ze behalve festivals alleen bij treurige buurt-barbecues. Hier hang je bij een eenzame zonnestraal je kleding te drogen of ga je met vrienden zitten mokken als het weer eens zeikt van de regen.

Verlies je sneakers voor altijd of wees wijs

Op vrijdag is het een schattig beekje, zaterdag een woest kolkende rivier, zondag een onoverbrugbare oceaan. Het hemelwater maakt van de festivalweide binnen de kortste keren een festivalplas dus you better be prepared. Neem regenlaarzen mee om de modder te trotseren of wees een fashionpionier en ga voor lieslaarzen.

Natte billen

Je mag in je handjes knijpen als je de duivelse waterstromen overleeft omdat je net op tijd schuilt in een festivaltent. Maar waar gaan jij en de andere overlevenden van deze gruwelijke moesson zitten als jullie onderrug protesteert? Je wilt je droge billetjes immers niet blootstellen aan het koude en natte. Neem dus een dekentje of plaid mee, zodat je overal op het terrein droog kunt zitten.

Heb schijt

Je kunt gaan meehuilen met de wolken als het maar niet stopt met hozen, maar kom op: laat je niet kennen! We zongen immers toch ooit gebroederlijk ‘De ‘W’ van water waar we niet voor wijken’? Negeer deze trieste poging tot zomer van de weergoden en heb schijt. Je bent immers op een festival met bier, leuke mensen en toffe bands. Heb plezier!

Of het nu regent of niet, met een CJP-pas ben je altijd goedkoper uit. Dit zijn CJP’s beste festivalkortingen!

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina