Boek In De Lucht - Das Mag - Neel Patel

Zo lees je dat boek eens uit

16 februari 2021

1 min leestijd

Nienke
Ligt er al maanden een boek op je nachtkastje te verstoffen? Met deze tips lees je 'm eindelijk eens uit.

Tip 1: een fijne leesplek is het halve werk

Ben je snel afgeleid door je telefoon? Leg ‘m in een andere kamer. Kun je de letters in je boek niet goed lezen door je kapotte nachtlamp? Koop een nieuwe lamp. Creëer de perfecte condities, zodat je chill aan je boek kunt beginnen.

Tip 2: start met een klein leesdoel

Een doel voor jezelf stellen kan werken, maar maak het klein. Dus niet: ik ga elke week een boek uitlezen, maar: ik ga elke dag 10 pagina’s lezen.

Tip 3: lees op een vast tijdstip

Hoewel een boek lezen in de avond vaak beter uitkomt, is het eigenlijk goed om in de ochtend te lezen. Je brein is dan nog lekker fris. Welk tijdstip van de dag je ook kiest, spreek een vast moment met jezelf af. Om een nieuwe gewoonte aan te leren is routine een must.

Tip 4: neem je boek overal mee naartoe

Vervang je telefoon voor een boek! Sta je in de rij voor de supermarkt? Pak je boek uit je tas. Wandel je door het park? Lees een paar bladzijden op een bankje in de zon. In plaats van je telefoon te pakken om eindeloos op Instagram te scrollen, pak je je boek om een paar bladzijden te lezen.

Tip 5: speel af en toe een beetje vals

Heb je een drukke week voor de boeg? Lees dan gewoon een paar bladzijden uit een dun boekje of pak een boek met korte verhalen. Je kunt namelijk beter een beetje valsspelen, dan de gewoonte onderbreken.

Tip 6: begin een boekenclubje

Het is net als sporten: je houdt het langer vol als je het samen doet. Begin een boekenclubje met een vriend(in), de buurvrouw, je oma of een collega. Als de één geen zin heeft, motiveert de ander om toch door te lezen. Je kunt ook samen een deadline stellen om het boek uit te lezen. Praat dan vooral even na over het boek, zodat je daarna weer fris en fruitig aan een nieuwe van de stapel kunt beginnen.

Extra tip: neem een Das Mag e-Bookabonnement. Met CJP betaal je € 37,50 per jaar voor je abonnement en dan krijg je zo'n 15 boeken om te lezen. Klik hier voor meer informatie.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina