Mens in de Sneeuw - Nomad - Tim Nohrer
Lifestyle & Gadgets

Deze wintersporten kun je nu in je achtertuin doen

10 februari 2021

1 min leestijd

Nienke
Het is winter als nooit tevoren in ons kleine kikkerlandje. Met grote hopen sneeuw en stevige vorst zal het nog wel even wit en ijzig blijven. Ideaal voor wintersport! Deze zes wintersporten kun je nu eens in je achtertuin doen.

Sleeën met sledehonden

Hier heb je in de eerste plaats een hond voor nodig. Liefst twee. En dan geen chihuahua, maar het liefst een enthousiaste en lieve labrador. Die kun je bij wijze van wat extra training best even voor je sleetje spannen, als je de zweep maar thuislaat (dat heeft Bello niet verdiend!).

Langlaufen

Misschien niet de meest sexy sport uit deze lijst, want laten we eerlijk zijn: langlaufen ziet er wat suffig uit. Maar met sneeuwduinen en ijsplaten op de weg is dit wel de beste manier om van A naar B te komen.


Snowboarden/skiën

Dit is er eentje voor de geoefende waaghalzen. Dus als je alleen nog maar de pizzapunt in huis hebt als remtechniek, kun je beter een sneeuwpop gaan bouwen. Met dit dikke pak sneeuw zijn er genoeg heuvels en skatebanen ondergesneeuwd. Je moet alleen wel zelf weer naar boven klauteren met je board of ski’s.

Curling

De meest spectaculaire, bloedstollende en spannende wintersport is natuurlijk curling. Durf jij het aan? Fiks dan een paar bezems en een paar zware schalen of vazen. Behalve natuurlijk als je zelf curlingstenen in huis hebt (sowieso shout out naar jou als je curlingstenen in huis hebt).

Schaatsen

Haal ze maar uit het vet hoor! Schaatsen is wintersport nummer één in Nederland. De kans is groot dat je deze week de ijzers kunt onderbinden, want er wordt strenge vorst voorspeld en de dooi zet pas volgende week in. Advies van Mark Rutte: doe een beetje voorzichtig.

IJsvissen

Als ‘wintersport’ je wat te actief in de oren klinkt, dan kun je altijd nog op een andere manier alles uit dit winterweer halen. Ga ijsvissen! Trek je warmste skipak aan, zaag een mooie cirkel in het ijs en gooi je hengel uit. Pro-tip: neem een thermoskan gloeiendhete chocolademelk mee.

Ga je eropuit met je winterspullen? In een backpack van Nomad kun je je schaatsen, handschoenen, sjaals en mutsen makkelijk kwijt. Met CJP scoor je maar liefst 50% korting op de tassen van Nomad.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina