Harry Potter Boek - Marie Wanders

Wat is het allerbeste Harry Potter-boek?

08 maart 2021

1 min leestijd

Nienke
Je kunt alle Harry Potter-boeken nu ook luisteren op Storytel! Maar wat is nou het allerbeste Harry Potter-boek? We vroegen het drie hardcore Harry Potter-fans.

Max (27)

‘Het allerbeste Harry Potter-boek? Dat is echt onmogelijk. Als ik dan moet kiezen, denk ik gelijk aan The Goblet of Fire en The Deathly Hallows. Dan ga ik toch voor The Deathly Hallows denk ik. Dat is het deel waar alles op zijn plaats valt en dat vind ik echt tof. Er zit ook een grote verrassing in én – spoiler alert – er gaan een aantal personages dood.’

‘Harry Potter is voor mij jeugdsentiment. Mijn moeder las het vroeger altijd aan me voor. Wat is er nou mooier om te fantaseren over dat je kunt toveren? Toen ik Engels ben gaan studeren, heb ik alle boeken opnieuw gelezen in het Engels. Toen heb ik het weer herontdekt. Ik kan het Engelstalige luisterboek aanbevelen: Stephen Fry leest het voor en hij heeft een hele fijne stem en een prachtige uitspraak.’

harry potter - lezen - amazonbooks

Lotte (21)

Deathly Hallows staat hoog op mijn lijstje, maar het vijfde deel, Order of the Phoenix, blijft toch mijn favoriet. Je maakt als lezer eindelijk kennis met Sirius Black en Harry komt voor het eerst echt in opstand tegen Voldemort. Harry is in dit deel nogal een chagrijn, maar Ron en Hermione slepen hem erdoorheen. Ik vind het mooi om te lezen hoe hun vriendschap steeds hechter wordt.’

‘Verder zit er een goede dosis humor en romantiek in dit vijfde deel. Je leert de personages op een hele andere manier kennen. Eigenlijk heeft Order of the Phoenix het allemaal: een lach, een traan, verliefdheid, woede, avontuur. En dit is het dikste boek van de reeks, dus extra veel leesplezier.’

harry potter order of the phoenix - lezen - audible

Eva (22)

‘Tijdens de lockdown heb ik alle Harry Potter-boeken voor de zoveelste keer herlezen. Ik kon Order of the Phoenix het moeilijkste wegleggen: dat is echt mijn favoriet. In dit deel wordt de tijd genomen om personages uit te diepen en nieuwe personages te introduceren. Het verhaal wordt complexer, maar ook volwassener en spannender. Je ziet Harry niet alleen meer in verhouding tot zijn klasgenoten, maar ook als mentor en lid van de order. En wat ik heel leuk vind: je leest over de alledaagse dingen op Hogwarts, het is net alsof je er zelf rondloopt.’

‘Tegelijkertijd voel je de dreiging groter worden. Zo wordt Ron’s vader Arthur in dit deel aangevallen. Er is een kwaad dat groeit. Die spanning voel je als lezer.’

‘Ik heb de boeken en films makkelijk vijftien keer gelezen en gezien. Maar toch vallen me steeds weer andere dingen op. Als kind vond ik de decors zó mooi, dat ik ging googlen of daar geen studie in te vinden was. Nu studeer ik production design aan de filmacademie!’

Zin om weer even in de wereld van Hogwarts te stappen? Je luistert alle Harry Potter-boeken nu via Storytel. Met CJP scoor je de eerste maand Storytel gratis.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina