Spider Man
Film

Vijf films die je deze winter moet zien

26 januari 2022

1 min leestijd

Mats de Gier

De bioscopen mogen weer open dus is het de perfecte tijd om daar een paar fantastische films te zien. Keuze is er genoeg. Dus kijk waar jij mét korting de grootste blockbusters van de winter kan bekijken. Wij zetten alvast vijf tips voor je op een rij.

Spider-Man: No Way Home

Tom Holland slingert wederom de bios in. In Spider-Man: No Way Home is Peter Parker’s identiteit onthuld en slaat hij op de vlucht. Hij vraagt mede-Avenger Doctor Strange of wat magie dit niet ongedaan kan maken, maar helaas verloopt de spreuk niet helemaal volgens plan. Het multiversum breekt open en Spider-Man moet het opnemen tegen schurken uit vorige Spider-Man films, zoals de Green Goblin en Doctor Octopus. En wie weet? Misschien keren er nog wel meer oude bekenden terug via het multiversum. Het belooft in ieder geval een groots film-evenement te worden!


The Matrix: Resurrections

Een sterfscène in een film hoeft niet te betekenen dat we het personage nooit meer terug zullen zien. Hoewel de meeste van ons het waarschijnlijk niet verwacht hadden, keren zowel Neo als Trinity terug in The Matrix: Resurrections. Na de onbetwistbare dood van Neo in het laatste deel uit 2003 heeft de Matrix een reset gekregen. Neo, Thomas Anderson in de Matrix zelf, voelt echter al gouw aan dat iets niet helemaal klopt. Het gevolg is klassieke actie in de stijl van de voorgaande films, waarbij ook de iconische zwarte jassen van Neo en Trinity natuurlijk niet mogen ontbreken.


The King’s Man

Na twee succesvolle films in de Kingsman-serie komt, na meer dan een jaar vertraging, eindelijk de prequel The King’s Man uit. Hierin leren we over het ontstaan van de Kingsman en de inspiratie voor de stijlvolle geheime agenten. Niemand minder dan acteur Ralph Fiennes (bekend als Voldemort) speelt het hoofdpersonage Orlando Oxford. Samen met zijn collega’s probeert hij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog een complot van tirannen en criminele geniën te stoppen. Verwacht, zoals in de eerste twee films, veel absurde maar heerlijke actie. Leuk feitje: Nederlandse bodybuilder en acteur Olivier Richters heeft een kleine rol in de film.


Nightmare Alley

Guillermo del Toro mag toch wel de meester van het fantasy-horror genre genoemd worden. Na succesvolle films als Pan’s Labyrinth en The Shape of Water draait nu zijn nieuwe film Nightmare Alley in de bioscoop. Bradley Cooper speelt de hoofdrol als assistent van een helderziende op een kermis, waar hij al snel leert dat de ‘freaks’ die hier acteren op ludieke wijze worden aangetrokken en niet de vrije keuze hebben om daar zomaar weg te gaan. Hoewel Stan in eerste instantie gefascineerd is en graag meedoet aan het oplichten van het bezoekende publiek, komt hij er al snel echter dat hij niet iedereen om zich heen kan vertrouwen.


Encanto

Disney is terug met een fantastische animatiefilm. Encanto speelt zich af in een gelijknamig dorpje in de bergen van Colombia. De magie van het dorpje heeft elk lid van de Madrigal-familie magische krachten gegeven, zoals gedaante verwisselen of het praten met dieren. Alleen één lid van de familie, Mirabel, is zonder superkrachten opgegroeid. Maar wanneer de magie van het dorp in gevaar lijkt te komen, besluit Mirabel dat juist zij degene moet zijn die het haar familie kan redden. Zowel Mirabel als haar familie moeten hun vooroordelen en onzekerheden overwinnen. Zoals bijna elke Disney animatiefilm zit Encanto natuurlijk ook vol catchy meezingers!

Bovenstaande films wil je natuurlijk met korting zien in de bioscoop. Check hier waar je allemaal korting krijgt met CJP.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina