Dim Sum - Krista Stucchio - 01
Lifestyle & Gadgets

Vijf bezorgmaaltijden om je gast(en) écht te verrassen

22 maart 2021

1 min leestijd

Nienke

Pizza? Gaap. Burgers? Mwah. Sushi? Tsja. In Nederland bezorgland zijn we nogal verwend geraakt. Dus wat bestel je als je je gast(en) écht wil verrassen? Wij geven je vijf tips van Deliveroo.

1. Afghaans: sambosa’s en qabali pauw

Loop een Afghaanse keuken in en het ruikt heerlijk naar kurkuma en gember. Het ruikt niet alleen goed, het is ook gezond. Veel Afghaanse gerechten zitten tjokvol groente en peulvruchten. Zoals de sambosa, een deegpasteitje gevuld met aardappel en groente. Qabali pauw is het mooiste rijstgerecht dat je hebt gezien: bruin gekarameliseerde rijst met wortel, rozijnen, pistache en amandel.

Sambosa - Lifestyle - Wikimedia
Jammmmmmm.

2. Koreaans: kimchi en bibimbap

De sushi-koeriers rijden af en aan. Maar komen ze ook weleens bibimbap brengen? Dit Koreaanse gerecht is een feestje: een bowl met rijst, groente, ei en vlees. En voor de fijnproevers nog een goeie bak kimchi erop. Kimchi is gezouten en gefermenteerde kool en is heerlijk als garnering of in soepen.

Bibimbap - Lifestyle - Nikolay Shey

3. Dim sum: elk hapje een verrassing

‘Hapjes uit het hart’. Hoe mooi wil je het hebben? Dit is grofweg de vertaling van het Chinese dim sum. Dim sum is geen gerecht, maar een manier van eten: je bestelt een grote pot thee en diverse kleine gerechtjes. We vergelijken het oneerbiedig even met de Spaanse tapas of Turkse mezze. Zo krijg je verrassing na verrassing op tafel, van garnalenpasteitjes en kokosrijst tot gestoomde flensjes en dumplings met varkensvlees.

Dim Sum - Lifestyle - Tara B

4. Syrisch: manakish za'atar en fattoush

Heb je genoeg van pizza, dan wordt het tijd voor manakish. Dit Syrische baksel heeft veel weg van een pizza, maar is gebaseerd op een andere deegsoort en afgetopt met andere kruiden. Zoals za’atar, een hemels mengsel van geroosterde sesamzaadjes, gedroogde sumak en een variatie aan tijm en oregano. Fattoush is dan weer een rijke salade met sla, geroosterde groenten en gefrituurde stukjes brood.

Manakish zaatar - Lifestyle - Wikimedia

5. Taiwanees: gua bao en bubble tea

Kijk: gua bao is een overheerlijk broodje met buikspek en gezuurde groenten, maar eigenlijk willen we het gewoon even over bubble tea hebben. Dat moet je namelijk een keer geprobeerd hebben. Bubble tea is een relatief jonge creatie: in 1980 werd het uitgevonden in Taiwan. En ja, het is gebaseerd op thee, maar dan niet zoals je het kent. Zo wordt er gecondenseerde melk en siroop aan toegevoegd en dwarrelen er tapioca- of gekleurde parels in je beker.

Bubble tea - Lifestyle - Moujib Agrhout

Honger gekregen? Met CJP scoor je nu € 10,- korting op je Deliveroo-bestelling. Klik hier voor meer informatie.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina