Spinoffs

The Hobbit is slaapverwekkend en Fargo geweldig: de beste en slechtste spin-offs

15 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
It’s all about the money en daarom maakt Hollywood gretig spin-offs van succesvolle films & series. Soms is dat één groot feest, maar net zo vaak gaat het behoorlijk fout.

The Hobbit (2012 – 2014)

In 2014 deden we aangifte tegen Peter Jackson: hij stal bijna 8 uur van onze tijd en heeft het nooit meer teruggegeven. Oké, we keken vrijwillig naar The Hobbit-filmreeks omdat we terugverlangden naar Middle Earth en al de LOTR-avonturen. Maar we wisten van tevoren niet dat het plot net zo snel zou gaan als het kerstdiner bij je schoonouders.

Better Call Saul (2015 – heden)

Stel: je maakt de per-fec-te taart bij Heel Holland Bakt. Dan geniet je van de lofprijzingen van Jannie & Robért en ga je tevreden naar huis. De makers van Breaking Bad zouden opnieuw de keuken ingaan om een nóg betere taart te bakken. Better Call Saul is een prequel van de hitserie waarin je sjacheraar Jimmy McGill langzaam ziet veranderen in Jimmy McGill. En dat gaat niet van de ene op de andere dag: Better Call Saul is een gelaagde spin-off tjokvol rauw drama & duivelse dilemma’s.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016 – heden)

Natuurlijk zou Hollywood wel gek zijn om Harry Potter lekker te laten rusten. Vooralsnog is Fantastic Beasts and Where to Find Them nog niet de gedroomde terugkeer naar Hogwarts. Het eerste deel was een prettige kennismaking met Newt Scamander (Eddie Redmayne) en leverde een opvallende low-key blockbuster op. Het dit jaar verschenen tweede deel verdrinkt dan weer in teveel verhaallijnen. Benieuwd of deel drie ons alsnog wegblaast.

Joey (2004-2006)

Bassie is niets zonder Adriaan. De makers van Joey waren zich daar niet van bewust toen ze in 2004 een spin-off rondom Joey Tribbiani uit Friends lanceerden. In de hitserie was Joey natuurlijk ook het hilarische zonnetje in huis, maar in Joey mist hij zijn vrienden/aangevers voor grappen. En dat resulteerde in een serie die is als een theezakje dat je te vaak gebruikt: slap.

Fargo (2014 – 2017)

Als je je tijdens het kijken afvraagt of dit misschien wel beter is dan het origineel: ja, dan is het heel erg goed. Fargo (1996) is een klassieker van de gebroeders Coen, een pikzwarte komediefilm over een geruchtmakende moord. Logisch dat wij met opgetrokken wenkbrauwen keken naar Fargo - de serie - die in 2014 werd aangekondigd: ander verhaal, andere cast, maar hetzelfde lullige, ingesneeuwde dorpje met kwaadaardige en goedaardige klunzen. En dat was verrassend goed, met zelfs een van onze favo slechteriken ooit in de persoon van Billy Bob Thornton.

Star Wars: Rogue One (2016)

We laten Solo: A Star Wars Story hier even buiten beschouwing want a) die hebben we nog niet gezien en b) de recensies waren nu ook weer niet laaiend. Liever hebben we het over Rogue One, misschien wel de minst bekende Star Wars-film en bovendien een buitenbeetje in de franchise. In Rogue One is het namelijk écht oorlog, waar mensen doodgaan en niet alles zomaar goedkomt. Dat maakt het de de meest rauwe en meest verrassende Star Wars-film.

Check al onze streaming- en filmkortingen hier.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina