Swapfietsliefde
Lifestyle & Gadgets

Pimp my Swapfiets: zes tips om je Swapfiets te versieren

22 februari 2021

1 min leestijd

Nienke
Je eigen Swapfiets terugvinden is soms als een boom zoeken in een bos: ze lijken allemaal op elkaar. Hoog tijd om je Swapfiets te pimpen! Zo hoef je nooit meer als een kip zonder kop door de fietsenstalling te rennen.

Volgens Swapfiets mag je je fiets best versieren, zolang je ‘de aanpassingen zonder beschadiging weer kunt verwijderen’ dus: let’s go!

Stickers

Good old stickers, de onbetwiste nummer 1-tip. Hier was je vast zelf al op gekomen, maar een sticker maakt een Swapfiets helemaal eigen. En dan liefst een flink velletje stickers, zodat je je frame helemaal vol kunt plakken met bliksemschichten, vlammen of hartjes.

Spaakkralen

Je bent nooit te oud voor spaakkralen. Ergens in een mensenleven stap je over naar een fiets zonder spaakkralen – ergens op je zevende ofzo – en dat is hartstikke zonde. Want spaakkralen geven kleur aan het leven. Bovendien horen vrienden je van een kilometer al aankomen.

swapfietslichtjes-lifestyle-instagram
Je kunt ook een lint kerstverlichting over je Swapfiets gooien.

Vlaggetjes

In je zijwieltjesperiode reed je vast op zo’n schattig klein fietsje, met als bonus vaak een klein vlaggetje op het achterrek. Dan konden je ouders precies zien waar je ergens op het pleintje aan het racen was, een beetje als een haaienvin in de zee. Ideaal om in de stalling je Swapfiets terug te vinden toch? Laat je mooi een vlag printen met je eigen hoofd erop!

Bloemenkransen

Niet alleen geschikt voor je festivaloutfit, ook voor je fiets. Bloemenkransen zijn een kleurrijke aanvulling op het standaard oranje of blauw van je Swapfiets. Wikkel ze om je stuur of frame, zolang ze maar niet in je spaken terechtkomen. Stijladvies: beter te weinig dan teveel, je wilt er niet bij fietsen als een Oerol-bakfietsoma.

hondjeswapfiets-lifestyle-instagram
Een mandje met bijbehorende hond is ook gezellig.

Stuurlint

Deze tip hebben we afgekeken bij het wielrennen. Een racefiets heeft meestal een kaal, hard stuur en dat fietst allesbehalve plezierig. Vandaar dat er altijd een comfortabel stuurlint omheen gewikkeld wordt. En die kun je in allerlei kleuren krijgen!

Plant

Kamerplant? Fietsplant! Dit klinkt gestoord, maar je kunt een botanische tuin maken van je Swapfiets. Een botanisch tuintje dan. De nieuwste fietsgadget is een klein potje/vaasje dat je aan je frame kunt bevestigen. Daar kun je precies één klein plantje in kwijt. Hoe leuk is dat?

plantswapfiets-lifestyle-instagram
Eerlijk: zoiets heb je nog nooit gezien toch?

Nu nog een Swapfiets om te versieren. Heb je nog geen Swapfiets? Met CJP scoor je 50% korting op een Swapfiets-abonnement.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina