Creatiefinlockdown
Museum

Maak er wat van: 6 creatieve thuisblijftips

14 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Op je feed is niks nieuws meer te zien en je hebt Netflix, Cinemember én NLZIET helemaal uitgespeeld. Hoe kom je deze lockdown door? Gelukkig valt er ook wat te beleven buiten het beeldscherm om.

Geef je vierkante ogen rust en tover jezelf om tot een woordkunstenaar of DIY-koning(in)! Met de onderstaande tips boost jij je creativiteit en creëer je het kunstwerk van je dromen.

Verantwoord DIY-en met het Groninger Museum

Het Groninger Museum geeft thuiszitters elke week een nieuwe opdracht om je creativiteit aan te wakkeren. Fotografeer een stilleven op je vensterbank of ontwerp een rok van wat oude lapjes. Extra leuk: de twee tofste/leukste/coolste inzendingen winnen een prijs!

Show je schrijfskills bij WriteNow!

Lanceer je schrijfcarrière en gooi je beste proza, poëzie, scenario, songtekst of rap online. Met de tips van oud-deelnemers van de schrijfwedstrijd WriteNow! wordt je creativiteit geprikkeld en heb je in deze lockdowntijden binnen no-time een prijswinnend verhaal op papier staan.

Verzamelaars opgelet: het Tropenmuseum zoekt je

Schuilt er in jou een stiekeme verzamelaar? Of het nu je oude Pokémon-kaartencollectie, het sieradenkistje van je oma of een bak vol knikkers is, via de hashtag #mijnmuseum verzamelt het Tropenmuseum de meest opmerkelijke verzamelingen van volgers.

De enige Insta-talentenjacht door de Kunstbende

Zing, dans, knutsel, acteer, influence of speel je suf, want je kunt nu de show stelen op ieders feed. Bij Klub Kunstbende zie je elke dag een frisse dosis aan nieuw talent en kun jij je ook van je allerbeste kant laten zien en horen.

Maak een echte Rembrandt met RijksCreative

Oké, een echte Van Gogh aan de muur is een iets te duur grapje. Maar waarom maak je ‘m niet zelf? Het Rijksmuseum leert je schilderen als Vincent, Rembrandt en andere meesters van het impressionisme.

Teken als een meester in de Kunsthal

Kijk eens om je heen. Welke kleuren, lijnen, vormen en patronen zie je allemaal? De Kunsthal daagt je uit om de alledaagse dingen op papier te zetten. Want wat is er mooier dan een blauwe bureaulamp?

Door de coronacrisis kun je er momenteel even niet op uit met CJP, maar gelukkig hebben we ook hele mooie thuiskortingen.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina