Storytel 13nov2019 03
Lezen

Deze boeken kun je ook luisteren voor je lijst

08 februari 2021

1 min leestijd

Nienke
Lezen voor je lijst? Luisteren voor je lijst! Deze zes boeken zijn via Storytel beschikbaar als luisterboek. Dat betekent luisteren voor je literatuurlijst terwijl je een rondje hardloopt, een sandwich bouwt of gewoon lekker op de bank ligt.

Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak

Je kunt niet om Marieke Lucas Rijneveld heen: hun boeken staan in alle bestsellerlijsten en winnen prestigieuze literatuurprijzen. Het debuut van Rijneveld – De avond is ongemak – moet je dan ook gelezen, eh, geluisterd hebben. De broer van Jas verdrinkt tijdens een schaatstochtje en dat maakt diepe indruk op Jas en de rest van het gezin. Vanaf dat moment ontspoort de boel verder en verder.

Jan Wolkers – Turks Fruit

Als je vaag wat van Turks Fruit weet, dan is het meestal iets met wilde vrijpartijen. Maar eigenlijk gaat het vooral om de innige relatie tussen de hoofdpersoon en Olga. In Turks Fruit lees je over die wilde & woeste relatie, maar ook op de diepe indruk die dat een leven lang kan maken.

Elfie Tromp – Underdog

Je kunt je door een stugge klassieker worstelen, maar waarom lees je niet iets van een nieuwe generatie? Neem Underdog van de geweldige Elfie Tromp: in de hondenfokkerij van Vera gaan de zaken slecht. Er is een oplossing: hun topteef laten dekken door een topreu. Maar daarvoor moeten haar kinderen Rein en Adelien wel op avontuur in de Australische outback.

Herman Koch – Het diner

Als we het dan toch over klassiekers hebben, kun je Het diner er best bij pakken. Dat lijkt niet zo’n spannend verhaal te zijn: twee stellen gaan een avondje uit eten. Ze ouwehoeren over van alles en nog wat, maar er is één onderwerp dat ze eigenlijk niet durven te bespreken: hun kinderen hebben iets verschrikkelijks gedaan.

Annejet van der Zijl – Sonny Boy

Misschien kun je deze lockdown niet nog meer treurnis verdragen. Maar Sonny Boy is naast een trieste geschiedenis ook een prachtig verhaal. Rika en Waldemar zijn smoorverliefd en krijgen een kind: Waldy, alias Sonny Boy. Maar zij is wit en al wat ouder en hij is zwart en een jonge student. In een tijd met armoede en discriminatie hebben ze het niet makkelijk. En dan breekt ook nog eens de Tweede Wereldoorlog uit.

Tessa de Loo – De tweeling

Eigenlijk is De tweeling één grote throwback. Lotte is 74 jaar en geniet van een paar weken kuuroord. Daar raakt ze aan de praat met de Duitse Anna, van ongeveer dezelfde leeftijd. De vrouwen blijken heel veel gemeen te hebben. Sterker nog: Lotte en Anna zijn tweelingzussen. Als ze elkaar hun levensverhaal vertellen, blijkt hoe krom en bochtig hun levens zijn verlopen.

En het mooiste van al deze boeken: je hoeft ze niet te lezen! Je kunt ze namelijk gewoon luisteren op Storytel. Met CJP scoor je de eerste maand gratis.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina