Hardlopen
Lifestyle & Gadgets

Hoe overleef je 5 km hardlopen?

25 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Maakt de gedachte aan hardlopen je nu al doodvermoeid? Met deze vijf tips kun jij straks met gemak 5 kilometer hardlopen.
  • Ready to go in je sportoutfit

Als je gaat rennen, wil je wel de juiste hardloopschoenen dragen. Met verkeerde schoenen heb je kans op blaren, blessures en andere pijntjes. Daarnaast is het superhandig om een sportarmband te scoren om je telefoon – met een energieke playlist – mee te nemen. Of een bluetooth hoofdtelefoon, zodat je draadloos muziek kunt luisteren tijdens het hardlopen. Scoor je natuurlijk allemaal met CJP-korting.

  • Daag jezelf uit met doelen

Bedenk elke keer een hardloopdoel voor jezelf. En om die te halen, ga je niet te snel van start. Want dan ben je na een paar seconden al bekaf. Het is slim om rustig te beginnen en dan steeds sneller te rennen. Zo kun je trainen om bijvoorbeeld 5 kilometer in 25 minuten te lopen.

  • Apps om je te helpen

Er zijn superveel fijne hardloop-apps. Zo kun je bijvoorbeeld je prestaties bijhouden op Runkeeper. De app 5K Runner is je personal trainer voor als je 5 kilometer wilt hardlopen. En met Strava kun je bijvoorbeeld wedstrijdjes rennen tegen je vrienden. Zo maak je het hardlopen leuk en ren je ook zo niet alleen.

  • Scoor een luisterboek

Hardlopen saai? Scoor een luisterboek van Storytel met CJP-korting. Een luisterboek neemt je mee naar een andere wereld. Zo leid je jezelf lekker af tijdens het hardlopen/lijden.

  • Beloon jezelf

En dan hebben we het natuurlijk niet over een puntzak patat of een hele reep chocolade. Denk liever aan beloningen die je motiveren om wéér te gaan hardlopen. Zoals het scoren van een sportoutfit of gadget met CJP-korting of een lekkere salade plus massage van je liefje. Wees creatief. Dat houdt het hardlopen extra leuk!

Je staat tiptop voorbereid aan de start met het hardloopassortiment van Perry. En daar scoor je natuurlijk CJP-korting.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina