CHEF
Film

Zo maak je de gerechten uit je favoriete films en series

25 maart 2021

1 min leestijd

Nienke

Remy’s ratatouille, de spaghetti in Lady en de Vagebond en Amélie’s crème brûlée: er zijn talloze iconische film- en seriemomenten waarin eten de hoofdrol speelt. Helaas is smaaktelevisie nog steeds geen ding, maar gelukkig zet je deze vier hapjes zelf in een handomdraai op tafel.

De perfecte kaastosti uit Chef

Of je nu brak bent, hard aan het werk of op zoek naar een snelle hap: er is niks beters dan een goede tosti. In de film Chef rijdt chef-kok Carl Casper samen met zijn beste vriend Martin en zoon Percy door Miami met een foodtruck. Vanuit de truck serveren de drie mannen zalige broodjes, maar je krijgt pas echt honger als Carl de perfecte kaastosti klaarmaakt. Vers wit brood, romige boter, een stevige stapel kaas en je bent klaar.

Monica’s hemelse chocolade uit Friends

Als Monica in de serie Friends een poging doet om haar buren beter te leren kennen door chocoladesnoepjes uit te delen, verandert haar keuken al snel in een chocoladefabriek. Haar buurman klopt zelfs midden in de nacht aan voor een nieuwe portie. Ook al roept Monica dat ze druk in de weer is met karamel, verklapt ze verder niks over het recept van haar little drops of heaven. Gelukkig kan jij jezelf dankzij Andrew Rea van Binging with Babish jezelf ook trakteren op deze zoete lekkernij.

Gangsterpasta uit Goodfellas

In de klassieker Goodfellas kijk je niet alleen naar een briljante kookscène in de gevangenis, maar dankzij regisseur Martin Scorsese kan je het gerecht uit de film ook zelf proeven. Scorsese vroeg tijdens de opnames aan zijn moeder om het pastagerecht uit de film na te maken en deelde het recept met Entertainment Weekly. Zo sta jij straks ook te koken als een echte Italiaanse maffiabaas. Een tip: wissel het scheermesje om met een koksmes. Net zo scherp, wel zo veilig.

Smekkies in alle smaken uit Harry Potter

Karamel, toffee, citroen, appel, maar ook oorsmeer en spruitjes: de smekkies uit Harry Potter zijn er echt in alle smaken. Harry en Ron kunnen geen genoeg krijgen van deze magische snoepjes en jij tovert ze ook snel op tafel. Mix wat fruitsap met gelatine, voeg je favoriete smaakstof toe, schuif het in de koelkast en start met snoepen! Alle stappen check je hier. Op welke spannende smaak trakteer jij je vrienden?

Nog meer lekkers op je beeldscherm? Bij Cinemember vind je de meest verrukkelijke food films. Met CJP kijk je extra voordelig en scoor je 50% korting op je lidmaatschap bij Cinemember.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina