Hetlevenisvurrukkulluk
Film

Gaat het even niet? Kijk deze hoopgevende films

25 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
We leven in een hopeloze tijd. Daarom serveren we je zeven films waar je hoop van krijgt. Waarom zeven? Omdat dat getal geluk brengt natuurlijk!

1. Het leven is vurrukkulluk

What’s in a name? Het leven is vurrukkulluk is een lekkere wegkijkfilm voor als je gewoon even wilt gieren om blunders van anderen. Een verhaal over liefde, lust en overspel in het Amsterdamse Vondelpark.

2. Kon-Tiki

Hoe hopeloos je dag vandaag misschien ook lijkt, je drijft hoogstwaarschijnlijk niet op een gammel vlot terwijl je wordt weggeblazen door stormen, aangevallen door haaien en overvallen door zeeziekte. En zelfs in Kon-Tiki komt het allemaal weer goed.

3. Renoir

Kunstgeschiedenis kan best sexy zijn. Laat je betoveren door het verhaal van schilder Pierre-Auguste Renoir en zijn zoon, die een muze delen.

4. Heaven on Earth

Kijk deze film over een sopraan die een koor nieuw leven inblaast, en je loopt de rest van de dag zingend door het huis.

5. Submarine

Laat je opvrolijken door de fantasierijke kijk op de wereld van Oliver. Deze 15-jarige jongen heeft maar twee doelen voor ogen: het hopeloze huwelijk van zijn ouders redden én ontmaagd worden door zijn klasgenoot Jordana vóór z’n 16e verjaardag.

6. Victoria

Voor als je een beetje badass-actie in je hoopgevende film wilt. Een verhaal over feesten in een Berlijnse club en een avontuur dat in een nachtmerrie verandert. Victoria staat voor de keuze: wordt het alles of niets? Oh, en het vetste: dit verhaal is in één take gefilmd.

7. The Magic of Belle Isle

Dit is een verhaal over de aan zijn rolstoel gekluisterde Monte Wildhorn. Hij was schrijver en leeft nu als kluizenaar. Totdat er een familie naast hem komt wonen met een knappe alleenstaande moeder die hem weer wat hoop geeft.'

Extra hoopgevend: je kijkt al deze films op Cinemember met CJP.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina