Pirates

Deze 7 films zijn gebaseerd op tweets, een app en een pretpark

18 mei 2021

1 min leestijd

Nienke

Creativiteit valt niet te sturen. Deze 7 films zijn gebaseerd op de gekste dingen. Want wist jij dat Pirates of the Caribbean begon met een pretparkattractie?

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Precies ja: er bestond al zoiets als Pirates of the Caribbean in 1967. Destijds was het een attractie in Disneyland Anaheim, maar het leek Disney ook wel een mooi plan om er een film van te maken. Dat werd Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Vanwege het succes van de film werd de attractie aangepast en zie je Jack Sparrow net wat vaker langskomen.

Zodiac

In de thriller Zodiac communiceert een seriemoordenaar via raadsels met journalisten en de politie. Klinkt vergezocht, maar de film met o.a. Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de jaren zestig was in en rond San Francisco een seriemoordenaar actief die het vooral gemunt had op jonge stellen. De ‘Zodiac Killer’ stuurde cryptogrammen naar verschillende kranten waarin hij verschillende moorden claimde.

Zola

‘Y’all wanna hear a story about why me & this bitch here fell out???????? It’s kind of long but full of suspense.’ Dat is het begin van een draadje op Twitter met 148 tweets, waarin ene Zola vertelt over een gestoord weekend. Waarin ze met een vrouw die ze nét heeft ontmoet op stripclubavontuur gaat en het van daar nog gekker wordt. Deze thread ging viraal en vijf jaar na de tweets is er een film van gemaakt: Zola, met o.a. Taylor Paige en Riley Keough.

The Lego Movie

Als mensen meer en meer willen van je product, waarom geef je ze dan geen film? Alsjeblieft: hier heb je The Lego Movie! Nu klinkt een film met legoblokjes en legopoppetjes niet echt aantrekkelijk, maar toch werd The Lego Movie – met o.a. de stemmen van Chris Pratt, Will Ferrell en Elizabeth Banks – een gigasucces.

Force Majeure

Ruben Östlund ken je misschien als regisseur van filmhuistopper The Square, maar hij maakte met Force Majeure al eerder een bejubelde film. Inspiratie vond hij op YouTube. Östlund raakte gefascineerd door virals met titels als ‘Idiot Spanish bus driver almost kills students’ en baseerde meerdere scenes in Force Majeure op virale video’s.

Goldie

Het leven van Goldie gaat niet over rozen. Ze zwerft over straat met haar twee zusjes terwijl jeugdzorginstanties haar op de hielen zitten. Topmodel Slick Woods speelt de rol van Goldie in deze film van Sam de Jong en daarvoor hoeft ze zich niet enorm in te leven. Slick was zelf jarenlang dakloos en werd door de Amerikaanse jeugdzorg van stad naar stad gestuurd.

The Angry Birds Movie

Iedereen heeft wel een (kortstondige) Angry Birds-verslaving gehad. Maar in een leuke game-app zit niet meteen een film toch? Daar dacht Hollywood toch anders over: in The Angry Birds Movie volg je drie boze vogeltjes met de stemmen van Jason Sudeikis, Josh Gad en Danny McBride.

Nieuwsgierig naar Goldie en Force Majeure? Je ziet ze nu op streamingsdienst CineMember. Met CJP scoor je 50% korting op een abonnement.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina