Rick blij op festival
Festival

Festivallen, hoe doe je dat ook alweer?

14 juni 2021

1 min leestijd

Nienke

Na maanden van Zoom-borrels, Animal Crossing en bananenbrood bakken is het eindelijk zo ver: de festivalzomer van 2021 gaat door. Maar hoe werkt dat festivallen ook alweer? Wij geven je vijf voorbereidingstips zodat jij straks weer met een gerust hart de moshpit in kunt duiken.

Smeer je keeltje

Zet je favoriete festivaloptreden op, ga met twee huisgenoten (zij aan zij) dicht voor de tv zitten en zing heel hard mee met alle liedjes. Zo wen je niet alleen aan het idee om weer in een mensenmassa voor een podium te staan, maar bereid je ook alvast je keeltje voor op uren lang schreeuwen, zingen en (door de muziek heen) kletsen. (Extra tip: gebruik ook hier oordopjes).

Oefen je wc-squat

Na anderhalf jaar lang ontsmetten, wordt de festivaldixie de grootste uitdaging. Bouwvakkers in de buurt? Vraag of je even gebruik kunt maken van hun oranje hokje op wielen en oefen je wc-squat. Een bezoekje aan het kleinste kamertje kan namelijk ook heel goed zonder te gaan zitten. En waarschijnlijk zit het al standaard in je tas, maar vergeet straks niet je handgel en zakdoekjes mee te nemen!

Met Dua Lipa door je kamer heen

Wees eerlijk: hoe soepel zijn jouw dansmoves nog? Sluit je gordijnen, knal de hits van Dua Lipa, Calvin Harris en Ronnie Flex aan en gooi die roestige heupen los. Na een paar avondjes vrolijk dansen in je slaapkamer ben jij helemaal ready om je moves te showen op het festivalterrein.

Mix en match er op los

Zeg vaarwel tegen je comfortabele huispak en slippers: het is tijd om je mooiste pakjes uit de kast te trekken. Misschien ben je het mixen en matchen een beetje verleerd, dus tijd voor een goede struinsessie door je kledingkast. Na een middagje outfits testen weet je 100% met welke outfit je de show gaat stelen.

Knakworsten in de tent

Je bed is je grootste vriend. Toch zul je er deze zomer weer aan moeten geloven: tukken op een luchtbed in een tent. Om je alvast klaar te stomen voor wat brakke nachten in een oncomfortabele houding, zit er maar één ding op: kamperen in de tuin! Nodig vrienden uit voor old school slaapfeestje, hamster knakworsten voor het ontbijt en hang vlaggetjes op voor de festivalvibes. Kun je meteen even checken of je tent nog heel is!

Klaar met de voorbereiding? Met de Batura Backpack van Nomad krijg je al je outfits, campingspullen en snacks gemakkelijk mee naar het festival. CJP'ers krijgen 50% korting op tassen van Nomad.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina