Fashion2000 Banner Blog

David leeft een week lang in een trainingspak

20 mei 2021

1 min leestijd

Nienke

David leeft nu al een jaar vanuit zijn studentenkamer. Geen concerten, geen musea en geen feestjes of festivals. Daarom test hij elke twee weken iets dat nog wél kan. Deze week: zeven dagen in een trainingspak van Fashion2000.

Ik heb afgelopen jaar geen nieuwe kleren gekocht. Niet in de rij voor een winkel, geen online bestellingen en ook geen kringloop-sessies met huisgenoten. Ik zit tenslotte alleen maar thuis. Toch is het fijn om ook in mijn eigen huis prettige kleren te dragen. Daarom ga ik deze week op zoek naar de perfecte outfit. En als ik dan toch ga testen, dan doe ik het goed. Zeven dagen achter elkaar draag ik het Black Bananas-trainingspak van Fashion2000.

Maandag – naar kantoor

‘Is dit ‘m nou?’ wordt er geroepen als ik het kantoor van CJP binnenloop. ‘Ja’, zeg ik trots, alsof ik mijn nieuwe vriendin voorstel. Normaal draag ik geen trainingspak. Het voelt dus wat onwennig om zo in de trein te zitten, door het station te lopen en na sneltesten op mijn bureaustoel te ploffen. Onwennig, maar ook onwijs lekker. Het pak zit als gegoten. In de pauze word ik uitgedaagd voor een potje kantoor-squash tegen de muur. Mijn nieuwe sportieve uitstraling heeft effect. Ik win.

David heeft een etentje met zijn moeder en zijn tante

Dinsdag - huisavondje

Het is heerlijk om in de ochtend niet na te denken over wat ik aan trek. Douchen, pak aan, ontbijten en achter mijn bureau. Thuiswerken is prettiger met dit trainingspak. Huiselijk, maar ik kan nog steeds fatsoenlijk in Zoom-calls verschijnen. Als ik om half zes mijn laptop dichtklap, loop ik in dezelfde outfit door naar de woonkamer. Het huisavondje kan beginnen. Muziek aan, eten en dansen. Heel lang dansen. Als andere huisgenoten zien hoe soepel het er bij mij aan toe gaat, trekken zij ook hun joggingpak aan.

Woensdag - verjaardag

Deze avond heb ik een verjaardag in Amsterdam. Op mijn Black Bananas-broek draag ik een blouse. Oké, oké ik speel dan een beetje vals, maar op een verjaardag is een blouse wel wat netter. Als het na een paar biertjes kouder wordt op het dakterras trek ik het bovenstuk van het trainingspak toch aan. Conclusie: ook op een verjaardag kan dat prima. ‘Je kan het wel hebben’, zegt de jarige.

Donderdag – sporten

‘Ga je daarin sporten?’, vraagt een huisgenoot als ik in trainingspak zijn kamer binnenwandel. Matje onder de arm en springtouw in mijn handen. ‘Dat is toch het hele idee’, zeg ik. Niet dus. ‘Daar is het pak toch veel te mooi voor!’, benadrukt hij. Daar heeft hij misschien gelijk in, maar ik ga toch. Sporten in mijn verwassen T-shirt kan echt niet meer en daarbij maakt dit pak van mij een geloofwaardige hardloper.

Vrijdag – podcastopname

Een sixpack huismerkbier en een zak nootjes liggen op tafel. Er staat een opname gepland van de podcast die ik maak. Een podcast over het studentenleven. Als ik de microfoons heb klaargezet, komt een collega binnen. Hij noemt me een merksletje en daar ben ik deze keer wel trots op. Ik zie in zijn ogen dat hij jaloers is.

David tijdens een podcastopname

Zaterdag – etentje tante

Als ik een trainingspak kan dragen naar een verjaardag, kan dat ook naar een etentje met mijn tante. Samen met mijn moeder stap ik in de auto. Bij mijn tante eten we nasi, ik wandel met de hond en we spelen een spelletje. Als we vertrekken vraag ik of ze iets anders aan me heeft gezien. Dat is niet zo. Maar ‘wel mooi inderdaad, dat pak.’

Zondag – ex on the beach

Het einde van de week. Ik ben moe. Een vriend van me heeft een kater. We besluiten online Ex on the Beach te kijken. Met laptop, extra scherm, chips en een deken plof ik op bed. Na vier afleveringen en heel veel ‘drama’ val ik in slaap in mijn trainingspak. Een outfit die overigens ook prima als pyjama fungeert.

Is dit trainingspak een aanradertje? Zeker! Uit mijzelf zou ik deze outfit nooit hebben gekocht omdat ik dacht dat dit niet mijn stijl was. Toch ben ik blij dat het nu wel in mijn kledingkast hangt. Voorlopig hoef ik niet meer te shoppen, online bestellingen te plaatsen of naar kringloopwinkels. Ik ben voorzien van een trainingspak dat goed zit en er ook nog eens goed uitziet. Sterker nog, terwijl ik dit artikel typ heb ik ‘m gewoon weer aan. Dag acht.

Ook een week door het leven in een trainingspak waar je mee voor de dag kan komen en dat ook nog eens lekker zit? Met CJP scoor je 15% korting op de hele collectie van Fashion2000.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina