Tschik Goodbye Berlin
Film

Met deze films maak je een reis om nooit te vergeten

22 februari 2021

1 min leestijd

Nienke
De lente staat voor de deur, het zonnetje schijnt, maar een zomers tripje naar het zuiden zit er even niet in. Gelukkig kun je ook vanaf de bank verre oorden en zonnige stranden ontdekken. Met deze vijf films zet je de vakantiemodus meteen aan.

Take Me Somewhere Nice

In deze roadmovie brengt de Nederlandse Alma een snikhete vakantie door bij haar familie in Bosnië om haar zieke vader te zoeken. De tijd lijkt stil te gaan in het uitgestorven dorp waar ze verblijft, maar Alma raakt steeds beter bevriend met haar neef Emir en zijn beste vriend Denis. Samen met de jongens begint ze aan een onstuimige reis naar het ziekenhuis waar haar vader ligt.

A Bigger Splash

Fan van Call Me By Your Name? Plof dan op de bank met deze broeierige dramafilm die zich afspeelt in het zuiden van Italië. Rockster Marianne en haar geliefde Paul brengen zonnige dagen door op het eiland Pantelleria, wanneer Marianne’s ex Harry belt met een verrassing. Hij komt langs. En niet alleen. Als Harry en zijn beeldschone dochter besluiten wat langer te blijven hangen, lopen de spanningen snel op.

Tschick / Goodbye Berlin

De tergend saaie vakantie van Maik wordt op zijn kop gezet als zijn rebelse klasgenoot Tschik voor de deur staat met een gestolen auto. Omdat zijn moeder in een afkickkliniek zit en zijn vader ervandoor is met zijn minnares, besluit Maik mee te gaan en samen met zijn nieuwe vriend zover mogelijk bij Berlijn vandaan te rijden. Het is de start van een onverschrokken avontuur om nooit meer te vergeten.

Paradise Trips

De bijna-gepensioneerde buschauffeur Mario brengt tijdens zijn laatste rit een groep vrijgevochten hippies naar een festival in Kroatië. Al gauw blijken de conservatieve chauffeur en de feestvierders geen uitstekende match voor de dagenlange busrit. Toch verandert de reis in een verrassende beleving als Mario zijn verloren zoon Jim tegenkomt.

Mektoub, My Love: Canto Uno

In deze zwoele zomerse romcom keert de Parijse student Amin terug naar zijn geboorteplaats aan de Zuid-Franse kust om vakantie te vieren. Samen met zijn neef Tony en vriendin Ophélie hangt hij rond in restaurants, kroegen en op stranden die vol liggen met potentiële zomerliefdes. Amin duikt met zijn nieuwe liefdes het bruisende nachtleven in en beleeft de tijd van zijn leven.

Je ziet al deze zonnige vakantiefilms op Cinemember. Met CJP kijk je extra voordelig en scoor je 50% korting op je lidmaatschap bij Cinemember.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina