Spiralfromthebookofsaw2

Deze acteurs gooiden het over een andere boeg

15 juni 2021

1 min leestijd

Nienke

Altijd de lolbroek in een comedy en dan ineens het publiek wegblazen in een dramafilm: sommige Hollywood-acteurs hebben meer in huis dan je denkt. Dit zijn 7 bekende acteurs en actrices die het succesvol over een andere boeg gooiden.

Melissa McCarthy

Na een rol in Bridesmaids – met die iconische/gore toiletscène – had Melissa McCarthy de rollen voor het uitkiezen. Maar alle daaropvolgende comedyfilms werden niet echt een succes. De film Can You Ever Forgive Me veranderde alles: als de norse, maar ook ietwat trieste vervalser Lee Israel liet McCarthy een hele andere kant van zichzelf zien en werd ze genomineerd voor een Oscar.

Vince Vaughn

Tussen 2000 en 2010 kon je geen bioscoop inlopen of er draaide een jolige film met Vince Vaughn. Vandaar dat het brute Brawl in Cell Block 99 uit 2017 even wennen was: niet met Vaughn als clown, maar als boomlange crimineel die knokkend door de gevangenis gaat, op zoek naar wraak.

Cameron Diaz

Nog een actrice die zich wist te ontworstelen aan het hokje ‘comedy’: Cameron Diaz. Na heel wat succesvolle romcoms zullen filmcritici hun wenkbrauwen hebben gefronst toen ze een rol kreeg in het absurde Being John Malkovich van Spike Jonze. Maar Diaz bewees daar dat ze veel meer in haar mars had dan ‘knappe romcommeid’.

Robert Pattinson

Een tieneridool in een megasuccesvolle franchise, probeer dat nog maar eens van je af te schudden. Des te knapper dat het Robert Pattinson is gelukt om niet langer gezien te worden als die gast uit Twilight (dat is voor zijn tegenspeler Taylor Lautner voorlopig nog anders). Pattinson blinkt inmiddels uit in overtuigende filmhuisfilms (The Lighthouse, High Life) en grote blockbusters (Tenet).

Jennifer Lawrence

Oké, deze is misschien niet helemaal eerlijk. Want de kans is klein dat je Jennifer Lawrence ooit hebt gezien in de sitcom The Bill Engvall Show. Desondanks wist Lawrence al snel door te stoten naar grote rollen in een variëteit aan films: van The Hunger Games-saga naar het bevreemdende mother! van regisseur Darren Aronofsky.

Chris Rock

Het is misschien niet ideaal als mensen je stem horen en gelijk denken aan de zebra uit Madagascar. Chris Rock heeft in zijn carrière natuurlijk véél meer gedaan, maar daar zal het grote publiek ‘m waarschijnlijk van kennen. Met Spiral: From The Book of Saw maakt hij de overstap naar een thriller/horror in de traditie van de Saw-films, als rechercheur Zeke Banks die een gruwelijke moord onderzoekt.

Adam Sandler

Net als Vince Vaughn heeft Adam Sandler een patent op flauwe comedy’s. Sterker nog: vorig jaar tekende hij een nieuwe deal met Netflix om exclusief vier comedyfilms te maken voor de lieve som van 250 miljoen dollar. Toch zien we ‘m liever in films als Uncut Gems, waarin Sandler schittert als de gokverslaafde juwelier Howard Ratner die probleem na probleem aantrekt.

Je ziet Spiral: From The Book of Saw met Chris Rock nu in Kinepolis. Met CJP scoor je tot € 2,50 korting op filmtickets.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina