Earth day noah buscher

6 kleine dingen die je nú kunt doen om de wereld te verbeteren

22 april 2021

1 min leestijd

Nienke

Je kunt in een tiny house gaan wonen, alleen nog maar plantaardig eten en elke zomer op fietsvakantie. Maar je kunt ook iets minder rigoureus starten met het zorgen voor de aarde. En wat is een mooier moment dan vandaag, op Earth Day?

Daarom 6 kleine dingen die je vandaag kunt doen om de wereld te verbeteren:

1. Pak wat vaker de fiets

Zeker nu de lente is begonnen ook nog eens een hartstikke leuke tip. Race lekker rond op je fietsje, of je dat nou op een sjieke Swapfiets of een oude rammelbak doet. En als de afstanden groter worden kun je altijd switchen naar een mooie racefiets of een elektrische Swapfiets.

2. Investeer in vershoudbakjes

Iets teveel koken overkomt iedereen wel eens. Je wilt je gasten niet hongerig naar huis sturen of je eigen oog is groter dan je maag. Maar het is wel mooi zonde als je een hele bak rijst wegkiepert of dat restje pastasalade dan maar weggooit. Investeer in handige en mooie vershoudbakjes en je hebt de volgende dag een lekkere lunch! Zelfs met een kaal bakje rijst kun je heerlijke dingen maken.

3. Probeer een beetje vegan te doen

Of je nu één vleesloze dag per week inlast of volledig plantaardig gaat: het is goed om de dieren op deze planeet een beetje te ontzien. Dat kun je doen door vegetarisch of veganistisch te eten, maar ook door te letten op de producten die je koopt. Zoals make-up van Queen Tarzi, volledig vegan en een luxe selectie van lashes, foundation en mascara.

4. Goedkoop = duurkoop

Dikke kans dat je op dit moment een tabblad open hebt staan met iets dat je wilt bestellen. De bezorgers rijden af en aan met hun busjes; dat is natuurlijk sowieso al niet goed voor het milieu. Als je dan toch bestelt, kies dan voor kwaliteit. Dus niet heel veel goedkope shirts, maar liever één of twee van topkwaliteit. Die gaan langer mee en dan kun je je volgende bestelrondje weer wat uitstellen.

5. Haal stekkers uit het stopcontact

Kost 0 moeite en bespaart toch heel wat energie. Want via elke stekker in een stopcontact, ontsnapt toch een hoop energie die niet gebruikt wordt. Dus ruk die oplader uit het stekkerblok en ontkoppel je broodrooster!

6. Ga op plasticdieet

Mensen op een dieet voelen zich superschuldig als ze toch stiekem iets snoepen. Maar je kunt je net zo goed schamen als je bij de Albert Heijn staat en een plastic tasje moet kopen voor je boodschappen. Neem altijd een linnen tasje mee als je richting supermarkt vertrekt en let op de verpakkingsmaterialen in de schappen. Vaak kun je groente of fruit ook best zonder plastic tasje meenemen: die bananenschil zit er voor een reden.

Fijne Earth Day allemaal. Check voor meer info onze kortingen voor Queen Tarzi of Swapfiets hier.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina