Rik delamar mariewanders 06
Theater

Dit zijn de 6 meest irritante theatertypes

15 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Diepe, diepe zucht. Er bestaan van die mensen die tijdens een voorstelling het bloed onder je nagels vandaan halen. Daarom deze lijst: om voor eens en altijd af te rekenen met dit theatertuig.

Het ik-kom-nét-te-laat-en-dat-boeit-me-niks-type

Dit is het type dat altijd te laat komt in een theater en zich daar absoluut niks – maar dan ook écht niks – van aantrekt. Deze laatkomer heeft ook altijd een stoel precies middenin de zaal, waardoor de héle rij moet opstaan om hem of haar erdoor te laten. Onderweg stapt deze pannenkoek ook nog op een stuk of vier, vijf tenen. Prettig. Erg prettig.

Het ik-lach-om-alles-wat-ik-hoor-type

Die vent die werkelijk om alles lacht wat er op het toneel wordt gezegd en vervolgens ‘de grap’ herhaalt. 'Wie nooit een wonde voelde, lacht om pijn', 'Hahaha, wie nooit een wonde voelde, lacht om pijn, hahaha'. Ja, lachen is een gezonde reactie op grappige dialogen. En ja, het is heerlijk om met een volle zaal van ha-ha naar ha-ha-ha-ha te gaan. Maar nee, je hoeft het echt niet te herhalen.

Het ik-check-m’n-telefoon-ieder-moment-type

Deze chick weet precies op het meest tedere moment in de voorstelling haar telefoon te pakken, waardoor ze met haar lichtbron het beste stuk in één klap verpest. Is dat wat er op Whatsapp wordt gezegd op dit moment écht belangrijker dan de theatervoorstelling? (antwoord: nee)

Het ik-recenseer-de-voorstelling-meteen-even-type

Deze guy wil graag laten weten dat hij heel veel verstand heeft van theater en begint, nog voordat de voorstelling überhaupt is afgelopen, al met recenseren. Lijdzaam hoor je aan hoe hij een halve recensie in het oor van zijn vriendin fluistert: 'Prachtig acteerwerk. Prachtig hè. Wel jammer van het zingen net. Hij kan het beter bij acteren houden.' Echt, stop daar gewoon mee.

Het ik-maak-een-foto-van-het-podium-voordat-de-voorstelling-begint-type

Dit is het type die voordat de voorstelling begint, een foto (met de kwaliteit van een aardappel) maakt van het podium en dit vervolgens op Facebook plaatst. Baanbrekende post.

Het ik-ben-behoorlijk-bekakt-en-wereldvreemd-type

Deze vrouw vertelt – net te hard – aan haar vriendin dat ze het zó bijzonder vindt dat er een donkere jongen in de voorstelling speelt: ‘Dat zie je echt nooit hè?’. Dit is het begin van een ellenlange conversatie over niks, want vervolgens begint ze over de buurman van de buurvrouw van haar overgrootmoeder die ooit eens op een verjaardag een Surinaams buurmeisje meenam.

Ondanks alles toch zin gekregen in theater? Kijk theater vanuit je luie stoel met Swan Lake the Game of check onze beste theaterkortingen hier.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina