Dezelfdefilm Serena Raffa

Deze mensen keken dertig keer dezelfde film

15 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Home Alone hebben we allemaal al vijf keer gezien, maar deze drie filmfanaten spannen de kroon. ‘Soms keek ik Frozen twee keer per dag.'

Jolijn (27)

Welke film? ‘Ik heb Notting Hill ongeveer veertig keer gezien. Sowieso kijk ik ‘m bijna iedere maand. De laatste keer dat ik ‘m zag, was afgelopen zondag.’
Waarom zo vaak? ‘Ik kijk films wel vaker opnieuw omdat ik vaak halverwege in slaap val. Als je een film toch al hebt gezien, maakt dat niet zoveel uit. Notting Hill is wel een speciaal geval: ik krijg er zo’n goed gevoel van. Het gaat om een liefde die eigenlijk onmogelijk is, tussen een simpele boekverkoper en een filmster. Elke keer weer voel ik dat shotje hoop en liefde als ze ondanks alles toch bij elkaar komen. Daar kan ik dan een hele week op teren.’
Niet saai inmiddels? ‘Nee, saai vind ik het eigenlijk nooit.’
Favoriete scène? ‘De persconferentie. Die kan ik woord voor woord meepraten.’

Remco (24)

Welke film?La La Land heb ik minstens dertig keer gezien. In totaal denk ik zo’n achttien keer in de bioscoop ook.’
Waarom zo vaak? 'Soms maken films grote indruk op me als ze iets te maken hebben met hoe ik me voel op dat moment. Toen ik La La Land voor de eerste keer zag, kwam ik net uit een relatie. Ik voelde me daar slecht over, want het had heel anders kunnen lopen. In La La Land gebeurt eigenlijk min of meer hetzelfde, maar daar wordt op een hele positieve manier met zo’n verbroken relatie omgegaan. Je kunt ook vieren wat je samen hebt gehad. Dat heeft me geraakt. Sindsdien heb ik ‘m tientallen keren gezien. Met mijn verjaardag heb ik een hele groep vrienden naar de bioscoop gesleept om La La Land te gaan zien.’
Niet saai inmiddels? ‘Nee, zeker niet. Ik draai de soundtrack ook geregeld in mijn auto. Wel merk ik dat vrienden er soms een beetje moe van worden.’
Favoriete scène? ‘De zweefscene waarin ze in het Moon Observatory zijn. Zo mooi gefilmd.’

Liske (29)

Welke film? ‘Ik ben gek op Disney-films. Als kind koos ik altijd voor Peter Pan in de videotheek. Soms lig ik ziek op bed en kijk dan Frozen twee keer per dag. Maar van alle Disney-films heb ik Finding Nemo het vaakst gezien. Ik denk in ieder geval twintig keer.’
Waarom zo vaak? ‘Ik vind het zoooo’n leuke film. Destijds had ik een goudvis, die heb ik vernoemd naar de haai Bruce in de film. Ik heb ook een grote haaienknuffel die Bruce heet. Mijn vrienden werden gek omdat ik de hele tijd de schildpadden nadeed. ‘Duuuuuude’. Voor mij is Finding Nemo een film die ik altijd kan kijken en waarvan ik weet dat het altijd leuk is. Als ik ongesteld en chagrijnig ben, ga ik in bed zitten met thee, chocolade en Finding Nemo.’
Niet saai inmiddels? ‘Nee, ik vind het nooit saai. Maar ik zit niet altijd geconcentreerd te kijken.’
Favoriete scène? ‘Sowieso als Nemo de haaien ontmoet. ‘Fish are friends, not food!’

Ook zin om je favofilm eindeloos op repeat te zetten? Neem een abonnement op streamingsdienst Cinemember of check al onze streaming- en filmkortingen.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina