Call my by your name
Film

Deze films laten je heel hard huilen

15 januari 2021

1 min leestijd

Nienke
Soms raakt een film net die ene snaar dat de tranen uit je ogen blijven vloeien. Wij vroegen CJP’ers naar die ene film waar ze echt om moesten huilen.

Sophie huilde bij Call Me By Your Name

‘Ik moest heel erg huilen om de vader-zoon scène in Call Me By Your Name. Michael Stuhlbarg speelt de vader van Elio (Timothée Chalamet, red.) en houdt tegen het einde van de film een monoloog, die iedereen als 17-jarige wel van zijn vader gehoord zou willen hebben. De monoloog zit vol begrip, warmte, acceptatie, ouder-kind liefde, erkenning en zelfreflectie. En dan de mooie, intelligente woorden die hij gebruikt. Ik hing echt aan zijn lippen en ondertussen bleef het water bleef maar uit mijn ogen komen.’

Benjamin pinkte een traantje weg bij Arrival

‘De laatste keer dat ik een traantje moest wegpinken was bij Arrival. Ik keek 'm op de maandag na Lowlands. Dat is niet helemaal een goede graadmeter, vanwege het gebrek aan slaap. Waarschijnlijk had ik op dat moment zelfs kunnen huilen om een reclame van Pickwick, maar toch. Het traantje liep over mijn wang toen Dr. Louise Banks (Amy Adams red.) in een flashforward zag dat ze een dochter zou krijgen, maar dat ze haar zou verliezen aan kanker. Na die flashforward kiest ze er toch voor om haar dochter geboren te laten worden. Dat is toch een tranentrekker?’

Jamie heeft The Notebook huilend gekeken

‘Maar echt: twee uur lang stroomden de tranen over mijn wangen. In de film vertelt een oude man over de ontmoeting met zijn huidige vrouw. De vrouw heeft inmiddels alzheimer, waardoor ze die ontmoeting steeds vergeet. Ondanks haar geheugenverlies blijft de man het verhaal vertellen. Dat vond ik zó lief. Mijn eigen opa is overleden aan alzheimer, waardoor ik tijdens de film ook nog eens constant aan hem moest denken. Dat maakte de film extra emotioneel. Het echte jankmoment: als de vrouw haar man tegen het einde van de film heel even herkent.’

Luuk kreeg tranen in zijn ogen bij Interstellar

‘Ik ben niet een typische filmhuiler, maar Interstellar heeft mij wel een traantje doen wegpinken. En dan vooral de scène dat Cooper (Matthew McConaughey, red.) door een fout een collega verliest én 23 jaar van het leven van zijn kinderen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat komt doordat Cooper in de ruimte zit en zijn kinderen nog op aarde zijn. Cooper gaat dan alle filmpjes terugkijken die zijn kinderen hem hebben gestuurd. Hij ziet dan wat hij allemaal in hun leven heeft gemist: het opgroeien van zijn kinderen, afstuderen, zijn kleinkinderen... Ik word nu alweer emo als ik eraan denk.’

Lisa huilde wat af bij Manchester By The Sea

‘Manchester By The Sea! Bij die film heb ik zo zitten huilen. Het verhaal gaat over Lee Chandler (Casey Affleck, red.) die de verzorging van zijn neefje overneemt nadat zijn vader is overleden. Lee is zo'n hulpeloze man, die niet zo goed weet hoe hij met zijn emoties moet omgaan. En dan komt hij op een gegeven moment ook nog eens zijn ex-vriendin (Michelle Williams, red.) met een kinderwagen tegen. Ja, toen moest ik echt janken. Je voelt zijn pijn op dat moment dwars door het beeldscherm.'

Zin in een tranentrekker? Check onze streaming- en filmkortingen hier.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina