Gabriel barletta X Nb5 Jtx2 Yl8 unsplash

Deze 6 profvoetballers hebben stiekem een hiphopcarrière

28 juni 2021

1 min leestijd

Nienke

We zijn misschien niet beter in voetbal als het op Tsjechië aankomt, maar in een 101Barz-sessie rappen we ze naar huis. Deze 6 profvoetballers hebben stiekem een hiphopcarrière.

Ryan Babel

‘Ben die Liverpool-ster / sletjes geven me lobi,’ aldus Ryan Babel in 2008. De ex-speler van Ajax en Liverpool kwam tien jaar geleden langs bij 101Barz en rapte daar over zijn voetbalmoney en zijn vlijmscherpe passeeracties. Onder zijn alias Rio scoorde hij zelfs een dikke hit met Eeyeeyo, een samenwerking met Darryl, Ali B en Soumia. Helaas hebben we daarna weinig meer van Rio gehoord.

Quincy Promes

Rusland is misschien niet de meest inspirerende omgeving voor een rapper. Toch heeft Quincy Promes lines for days. Op Instagram deelt de ex-Ajacied en sterspeler van Spartak Moskou zo nu en dan freestyles en op vakantie in Los Angeles dropte hij zelfs een fancy videoclip. ‘Waar ik ook ga / hoef niet te stressen om een ton’.

Memphis Depay

Drie keer raden met wie Quincy Promes op vakantie was? The one and only Memphis Depay! In voetbalpraatprogramma’s mogen ze hem niet zo omdat hij soms een hoed draagt of zijn passeeracties mislukken, maar wij lopen met hem weg. Niet in de minste plaats om zijn gigantische leeuwentattoo of zijn rapskills. ‘Media willen me in de sloot alsof ik Joran heet,’ rapt hij voor een dikke Rolls-Royce, maar net zo goed flext hij in een privéjet.

Ruben Schaken

De meeste voetballers worden eindelijk eens een keer goed dronken bij een kampioenschap. Ruben Schaken niet. Om de promotie van VVV-Venlo in 2010 te vieren, maakt hij een track met rapper DubbelG: Ik Ben De Bom. ‘Dit is geen 101Barz / Wel je boy van de VVV / Zodra ik goals maak, willen al die wijven mee’. Geen idee hoeveel Limburgse vrouwen zich hierdoor aangesproken voelden, maar Schaken is wel de bom.

Royston Drenthe

De loopbaan van Royston Drenthe lijkt op een achtbaan. Torenhoog aan de top bij Real Madrid, diep in het dal bij het Russische Alania Vladikavkaz. Gelukkig verloor hij nooit zijn bravoure en dat hoor je in zijn muziek. Vanaf 2017 focuste Drenthe zich als Roya2Faces alleen nog maar op hiphop. ‘Pokoes schrijven maakt me los / geeft me spirit, geeft me rust / om alles op een rij te zetten.’ Tegenwoordig heeft hij zijn voetbalschoenen weer aangetrokken en balt hij voor Racing Murcia.

Eljero Elia

De banden tussen voetballers en rappers zijn tegenwoordig nauwer dan ooit. Rapper Jonna Fraser is de beste vriend van ex-Heracles-speler Brandley Kuwas en Priceless van SFB voetbalde vroeger altijd met Eljero Elia op het pleintje. Elia betaalde ooit zelfs studiotijd voor de Haagse hiphopgroep in Duitsland. Niet geheel verrassend dat hij zelf ook rapt: in zijn Juventus-periode nam hij twee tracks op met Bollebof.

Hiphop en films gaan ook goed samen: bij Eyeshadow in EYE zie je een film en daarna een show. Met als eerstvolgende editie de film Boyz n the hood en een show van sor.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina