Kunsthal Rotterdam Deep in Vogue 8 nov Marco De Swart High Res 82 43 1024x664
Museum

Dit zijn de tofste tentoonstellingen die je nu moet zien

27 januari 2022

1 min leestijd

Nienke

Uren naar je favoriete schilderij staren, haute couture bewonderen of nieuwe fotografen ontdekken: in het museum gaat een nieuwe wereld voor je open. We hebben er even op moeten wachten, maar de deuren van alle musea staan weer wagenwijd open. Nog geen idee waar je naar toe moet? Wij zetten de tofste tentoonstellingen van het moment voor je op een rij. Frida, fashion en fotografie: het is allemaal nu te zien.

Maison Amsterdam - De Nieuwe Kerk

Wie aan mode denkt, denkt al gauw aan Parijs, Milaan of New York. Maar ook onze hoofdstad kan er wat van. In Maison Amsterdam struin je door Amsterdam en reis je door tijdperken. Te beginnen op de Dam en verder langs bekende plekken zoals de Zeedijk, het Vondelpark en de Oostelijke Handelskade. Duik het uitgaansleven in van de roaring twenties en dat van de tijd van de RoXY en de iT. Bezoek oude modepaleizen, modeshows en festivals, zoals de Hartjesdagen en Keti Koti. Wat doet vrijheid, maar ook onvrijheid, met mode?

Maison Amsterdam is t/m 3 april 2022 te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. CJP'ers krijgen € 4,- korting.

Foto: Evert Elzinga

GROW: the future of fashion - Fashion for Good Museum

Kleding van de bananenplant, een jurk van sinaasappelzijde, leer van kokosnoot en kurkpoeder: Jong Nederlands design talent tovert deze gloednieuwe, duurzame en natuurlijke materialen om tot unieke fashion statements. Ook bekende designers zoals Karim Adduchi en Iris van Herpen laten hun werk van biomaterialen zien. Je ziet de toekomst van fashion de toekomst in deze natuur-couture tentoonstelling.

GROW: the future of fashion is t/m 30 april 2022 te zien in Fashion for Good in Amsterdam. CJP'ers krijgen € 3,50 korting.

Foto: Alina Krasieva

Eregalerij van de Nederlandse fotografie - Nederlands Fotomuseum

Het is voor het eerst wereldwijd dat voor fotogratie als hedendaags medium een Eregalerij is samengesteld. In de Eregalerij in het Nederlands Fotomuseum vertellen 99 foto's samen het verhaal van fotografie in Nederland van 1842 tot nu. De Eregalerij toont de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten.

Eregalerij van de Nederlandse fotografie is doorlopend te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. CJP'ers krijgen € 7,- korting.

Zaaloverzicht Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Deep in Vogue - Kunsthal

Natuurlijk ken je het nummer Vogue van Madonna uit 1990, maar Vogue is zoveel meer dan dat. Deze dansstijl ontstond namelijk al tijdens de jaren 70 in de legendarische ballroomscene van New York.Deep in Vogue viert de ballroomcultuur en vertelt het verhaal van een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. Want als je nergens welkom bent, dan creëer je je eigen plek met je eigen familie.

Deep in Vogue is t/m 13 maart 2022 te zien in de Kunsthal in Rotterdam. CJP'ers krijgen 50% korting.

Foto: Marco de Swart

Viva la Frida! - Drents Museum

Van posters tot kaftpapier: iedereen kent de zelfportretten van Frida Kahlo. Ze is een van de bekendste kunstenaressen ter wereld. Maar wie schuilt er toch achter dat portret? In Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo krijg je een unieke inkijk in haar leven. Over haar busongeluk en de gevolgen daarvan, haar grote liefde voor de kunst, haar man en voor Mexico en zijn volkscultuur. Naast haar schilderijen zie je ook persoonlijke voorwerpen die het verhaal vertellen van dit feministisch icoon.

Viva la Frida is t/m 27 maart 2022 te zien in het Drents Museum in Assen. CJP'ers krijgen € 10,- korting.

Nickolas Muray (1892-1965), Frida Kahlo in Blue Blouse, 1939, photograph, Throckmorton Fine Art, New York / Photo by Nickolas Muray, © Nickolas Muray Photo Archives


Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina