Frans ruiter Xkp7n Gc2 DHM unsplash
Film

De leukste stemlocaties op een rijtje: van het Scheepvaartmuseum tot 013

16 maart 2021

1 min leestijd

Nienke
Het is feest, we mogen weer stemmen! En in coronatijd is dat écht een uitje. Daarom hebben we de leukste culturele stemlocaties op een rijtje gezet: van het Scheepvaartmuseum tot 013.

Melkweg, Amsterdam

Eindelijk weer eens naar de Melkweg. Maar dan niet voor een dampende clubnacht of een wild concert, maar om je stem uit te brengen in de Oude Zaal.

Melkweg - Concert - Melkweg
Dit is - helaas - een oude foto.

Beatrix Theater, Utrecht

Ideale locatie als je musicals mist. Of wanneer je een noodzakelijke reis per trein moet maken. Het Beatrix Theater ligt pal aan Utrecht Centraal en is de thuisbasis van heel wat grote Nederlandse musicals.

Beatrix Theater - Theater - Beatrix Theater
Wat een entree!

013, Tilburg

In Tilburg maken ze stemmen rock-‘n-roll. Na het uitbrengen van je stem kun je een route door de backstage volgen. Die komt uit op het hoofdpodium, waar je mag shinen op een zelfgekozen nummer. Er wordt zelfs een 3D-foto van je gemaakt.

013 - concert - luuk wouters
Zo rock-'n-roll kunnen de verkiezingen eruitzien.

Madurodam, Den Haag

Hier kun je alleen terecht met een ienieminie-stempas. Stemmen in Madurodam is een klein genot: breng je stem uit in de foyer en kijk uit over het hele park.

Madurodam - Overig - Madurodam
Hier kun je stemmen op grote en kleine partijen.

Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Wie moet de nieuwe kapitein van Nederland worden? Stem jij bakboord of stuurboord? Yes, ook in het Scheepvaartmuseum staat dit jaar een stemhokje.

Scheepvaartmuseum - Museum - Frans Ruiter
:hearteyes:

Pathé Leidsche Rijn, Utrecht

Het liefst hadden we hier eindelijk de nieuwe James Bond gezien, maar stemmen is ook leuk. Ook Pathé Leidsche Rijn – onder Utrechters ook wel bekend als de grote rode doos – is open voor het stemmende volk.

Pathé - Film - Felix Mooneeram
Zo liggen de meeste bioscopen erbij nowadays.

Kunstmuseum Den Haag, Den Haag

Het mooiste stembureau van Nederland? Kunstmuseum Den Haag durft het aan dat over zichzelf te zeggen. Wij willen ze best gelijk geven: op je route naar het stemhokje loop je langs werk van Sol LeWitt, Joep van Lieshout en Bob Bonies. Krijg je stiekem toch een kleine museumervaring.

Kunstmuseum Den Haag - Museum - Kunstmuseum Den Haag
'Tis ook een plaatje.

Chassé Theater, Breda

Licht uit, spotlights aan, we gaan stemmen! In het Chassé Theater ben jij de ster van de democratie. Breng je stem uit en zucht even diep bij de aanblik van een zaal die al maanden leeg is.

Chassé Theater - Theater - Chassé Theater
Breda, laat je stem horen!

Stemmen in een bioscoop, theater of poppodium is natuurlijk hartstikke leuk. Maar het liefst komen we snel terug voor een film, voorstelling of concert.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina