Moeders in films en series
Film

De leukste film- en seriemoeders

09 mei 2021

1 min leestijd

Nienke

Streng, stoer, lief, prettig gestoord of beschermend. Moeders zijn er in verschillende maten en vormen. Of ze het leven nu al wel of niet hebben uitgevogeld, ze hebben altijd het beste met je voor. De moeders in deze films en series stelen de spotlight en je hart.

Dorothea in 20th Century Women

Het is 1979. De excentrieke Dorothea woont met haar 15-jarige zoon Jamie in een groot pand in het zonnige Californië. Omdat Dorothea haar zoon maar niet weet te begrijpen, schakelt ze de hulp van de twee jonge medehuursters Julie en Abbie in bij de opvoeding. De drie vrouwen proberen Jamie levenswijs te maken, maar zijn ook zelf nog hard op zoek naar de zin van het leven.

Donna Sheridan in Mamma Mia!

Ze danst, ze zingt en huppelt door het leven. Hoewel ze het voor elkaar lijkt te hebben als vrijgezelle moeder op een Grieks eiland, blijft Donna’s verleden haar achtervolgen. Als haar dochter Sophie verhalen over oude avonturen in een dagboek leest, komt ze er achter dat drie verschillende mannen haar vader kunnen zijn. Donna krijgt de schrik van haar leven als de drie mannen op de stoep staan voor Sophie’s bruiloft.

Gloria in Modern Family

Ze is en luid en flamboyant, maar staat altijd klaar voor haar zoon Manny. Gloria is een echte Colombiaanse, zorgt er voor dat niemand iets te kort komt en weet zichzelf goed te redden. Ze kan haar geluk niet op als ze zwanger blijkt te zijn van haar man Jay en voedt ook haar tweede zoon Joe op met veel liefde en een goede dosis temperament.

Manuela in Todo Sobre mi Madre (All About my Mother)

Nadat haar zoon Esteban verongelukt, keert Manuela terug naar Barcelona, de stad waar ze de vader van haar zoon leerde kennen. Hoewel Manuela Esteban al die jaren verborgen hield voor zijn vader, hoopt ze haar oude liefde nog één keer te ontmoeten. Eenmaal aangekomen in haar oude woonplaats, ontdekt ze dat niets meer hetzelfde is tijdens opmerkelijke ontmoetingen en verlangt ze terug naar vroeger.

Georgia in Ginny & Georgia

Georgia is de vrijgevochten en jonge moeder van Ginny. Hoewel Georgia de moeder is en Ginny de dochter, lijken de rollen soms omgedraaid. Nadat het gezin voor de zoveelste keer verhuist, worstelt Ginny met haar puberleven en haar losbandige en onverantwoordelijke moeder. Ginny’s ergernissen blijven groeien, maar ze komt er al snel achter dat haar moeder alles voor haar over heeft.

Molly in de Harry Potter-films

Zeven kinderen, angst voor kwade tovenaars en een huis waar het om de haverklap weer een zooitje is. Toch weet Molly Wemel al haar kinderen aandacht te geven, Harry en Hermelien onder haar vleugels te nemen en in een heftig tovenaarsduel de akelige heks Bellatrix om te brengen. Ze mag dan wel op een lieve huismoeder lijken, maar Molly weet iedereen te verrassen.

Verder kijken? 20th Century Women en Todo Sobre mi Madre (All About my Mother) staan op Cinemember. Met CJP kijk je extra voordelig en scoor je 50% korting op je lidmaatschap bij Cinemember.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina