norwegianwood-sneeuw-01
Film

De beste films voor in de sneeuw

11 februari 2021

1 min leestijd

Nienke
We gaan op onze ski’s naar de supermarkt, dragen dubbeldikke truien en refreshen elk uur Weeronline.nl. Het is winter in Nederland. Na al dat sleeën en schaatsen is het heerlijk om af te koelen op de bank: dit zijn de beste sneeuwfilms.

Norwegian Wood

In Norwegian Wood moet je even wachten op de sneeuw, maar die ene sneeuwscène is dan wel heel mooi. Dit wrange liefdesverhaal is een verfilming van het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Haruki Murakami. Hoofdpersoon Watanabe is compleet uit het veld geslagen als zijn beste vriend Kizuki zelfmoord pleegt. Eigenlijk ziet hij het leven zelf ook niet meer zitten. Het wordt allemaal nog wat ingewikkelder als hij verliefd wordt op Naoko, de vriendin van Kizuki.

March of the Penguins 2

Je ziet ze nog net niet over straat waggelen deze dagen: pinguïns. In March of the Penguins 2 reis je naar het binnenland van Antarctica en ontmoet je een grote kolonie keizerspinguins. In deze docu volg je een kleine keizerspinguin vanaf zijn geboorte tot zijn eerste plons in de oceaan. En dat is cute, grappig en een beetje zielig tegelijk.

Winter Sleep

Ingesneeuwd raken klinkt best spannend en romantisch. Maar die isolatie kan er ook voor zorgen dat je helemaal gek wordt van elkaar. Zoiets gebeurt in Winter Sleep. Aydin werkte vroeger als acteur, maar runt nu een hotel met zijn vrouw Nihal. De relatie tussen de twee is er eentje van veel liefde en veel ruzie. Intussen woont zijn zus Necla ook bij hen in, omdat ze net uit een scheiding komt. Met het vallen van de eerste sneeuw zit het gezelschap vast in het hotel, en dat klinkt leuker dan het is.

Turist (of Force Majeure)

Tomas en zijn gezin genieten van een heerlijke wintersport in de Franse Alpen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht: goed pak sneeuw, lekker skiën en een heerlijke lunch in de zon. Toch gaat het tijdens die lunch fout: het gezin ziet een enorme lawine op zich af denderen. Iedereen komt er ongeschonden vanaf, maar daar is nog niet alles mee gezegd. De manier waarop Tomas reageerde op de lawine, zet de verhoudingen op scherp. En we gaan lekker niet zeggen hoe hij reageerde: ga Turist maar zien!

In Order of Disappearance

Voor als je je sneeuw liefst niet helemaal hagelwit ziet. In In Order of Disappearance willen er nog weleens wat bloedspetters in de sneeuw vallen. Nils is namelijk boos. Heel boos. Hij werkt als chauffeur van een sneeuwschuiver in een klein Noors dorpje. Dan overlijdt zijn zoon Ingvar plotseling: volgens de lijkschouwer aan een overdosis heroïne. Maar daar gelooft hij niks van. Als hij erachter komt dat de Noorse maffia er iets mee te maken heeft, slaan alle stoppen door.

Je ziet al deze ijskoude films op Cinemember. Met CJP kijk je extra voordelig en scoor je 50% korting op je lidmaatschap bij Cinemember.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina