Elice moore E A Up Y Xbj M unsplash
Lezen

Op avontuur in je hoofd

22 februari 2022

1 min leestijd

Nienke

Soms wil je gewoon even aan alles ontsnappen. Dan is er maar één oplossing: koptelefoon op en luisteren maar. Met deze 6 luisterboeken van Storytel waan jij je in een andere wereld. Vlieg mee met een ruimteschip in het spannende dystopische verhaal De Leven (voor fans van The Maze Runner en The Hunger Games) of droom weg bij het romantische Rood, wit & koningsblauw. Je kunt al deze boeken beluisteren op Storytel. Met CJP krijg je de eerste maand Storytel gratis.

De Leven

Nora’s leven is al helemaal voor haar uitgestippeld: ze is slechts een harde schijf voor de volgende generatie op het ruimteschip dat de laatste mensen in het universum vervoert. Een ruimteschip dat pas over 204 jaar op de bestemming zal aankomen. Nora zal het schip nooit verlaten. En dat vindt ze gewoon… bullshit. Wanneer ze de taak krijgt om oude videobanden met beelden van de verloren aarde te archiveren, groeit de claustrofobie van haar toekomstloze leven met elk beeld van de planeet. Maar als ze samen met de rebelse Soum op een missende tape en een mysterieuze dood stuit, zet ze alles op het spel om de waarheid te achterhalen. Want welk ijzingwekkend geheim verzwijgen de volwassenen voor hen?

De Leven is vanaf 28 februari te luisteren via Storytel. Met CJP krijg je de eerste maand Storytel gratis

De Leven

Dune

Het leven van Paul, van het nobele huis Atreides, verandert drastisch na het vertrek van zijn thuisplaneet Caladan. De keizer heeft zijn vader, Hertog Leto, het gouverneurschap van de weerbarstige woestijnplaneet Arrakis aangeboden. Maar is het een eervolle promotie of een manier om van de machtige familie af te komen?

Luister hier naar Dune.

Dune

Boy 7

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem! Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid...

Luister hier naar Boy 7.

Boy 7

Rood, wit & koningsblauw

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

Luister hier naar Rood, wit & koningsblauw.

Rood, wit & Koningsblauw

Het Oog van de Wereld

In het ooit zo vredige Emondsveld breken roerige tijden aan. Verre geruchten van grote gebeurtenissen in de buitenwereld werpen hun donkere schaduw over het dorpje. En daar blijft het niet bij. De komst van vreemdelingen brengt grote veranderingen mee – veranderingen die onomkeerbaar zijn en die het leven van alle betrokkenen voorgoed overhoop zullen halen. Er moet iets gebeuren, zoveel is duidelijk.

Luister hier naar Het Oog van de Wereld.

Het Oog van de Wereld

De Hongerspelen

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot...

Luister hier naar De Hongerspelen.

De Hongerspelen


Je kunt al deze boeken beluisteren op Storytel. Met CJP krijg je de eerste maand Storytel gratis. Daarna betaal je € 12,99 per maand. Altijd opzegbaar. Ben je student? Dan betaal je na de eerste gratis maand € 9,99 per maand. Let op: je moet dan wel met een bewijs kunnen aantonen dat je student bent.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina