Meydenberg6561

9 types die je op elk festival tegenkomt

06 juli 2021

1 min leestijd

Nienke

Hoera, we hebben een soort van festivalseizoen! En wat is er – naast bandjes kijken – leuker dan mensen kijken? Deze 9 types kom je tegen op elk festival.

De onesie-figuren

Voor de één gebeurt het op het festivalterrein, de ander moet het van de camping hebben. Dit is waar de onesie-figuren het beste gedijen. Ze hullen zich in een Pikachu/schildpadden/Super Mario-onesie en leven op een smaakvol dieet van halve liters en knakworsten.

De emo kids

Binnen het spectrum van zomerse jurkjes, strakke shirt en glitters vallen zij op in stemmig zwart. En anders pik je ze er wel uit omdat ze ook met 31 graden een muts dragen. De emo kids zijn er altijd en staan vooraan bij die ene emoband die geboekt is.

De bro’s

Van een afstandje kun je zien dat de bro’s allemaal een Fit for Free-abonnement hebben. Een collectie kasten die lastig van elkaar te onderscheiden zijn: het haar in een lok, Ray Bannetje op en een wat saaie shirt-broek-witte-sneakers-combo.

De Coachella-meiden

Als de bro’s yin zijn, dan zijn de Coachella-meiden yang. Het natuurlijk evenwicht is bereikt als je ook een dozijn Coachella-meiden op je festival hebt lopen. Ze lijken net terug van Ibiza, dragen grote zonnehoeden of bloemenkransen en zijn niet te beroerd om 5 muntjes te betalen voor een gin-tonic.

De veertigers met bandshirt

Deze mannen zijn nog altijd boos dat de H&M ooit begon met het verkopen van Metallica- en Ramones-shirts. De veertiger met bandshirt heeft alleen een ticket gekocht voor Die Ene Band die toevallig op dit festival een reünieshow speelt. De veertiger met bandshirt ijsbeert daarom zenuwachtig over het terrein en gaat voor de zekerheid vast anderhalf uur voor showtime in de tent zitten.

Het perfecte stel

Vergeet niet: een festival is ook een catwalk. Het perfecte stel heeft dat goed begrepen. Het is alsof je kijkt naar een Insta-feed: ze zijn allebei fabelachtig mooi, dragen schone, kreukvrije en hippe kleding en maken je stikjaloers en onzeker. Schrale troost dat zij het eigenlijk niet heel erg naar hun zin hebben: ze vinden een festival maar vies.

De tieners

Staat Billie Eilish of Olivia Rodrigo op het program, dan kun je een vloedgolf tieners verwachten. En in hun slipstream natuurlijk ook paps of mams. Want dat dure tourshirt kan een tiener zich niet veroorloven. Een buslading tieners geeft een festival iets naïefs en hoopvols: een generatie kids die nog blind ergens fan van is.

De muzieknerds

‘Dit is de 6e keer dat ik St. Vincent zie. Ik ben benieuwd of ze als encore weer These Days speelt, dat deed ze twee weken geleden wel op Roskilde.’ De muzieknerds komen niet voor bier of vertier, maar voor de bandjes. Ze zijn de enige mensen die een wekker zetten en kilometers lopen om op tijd te zijn voor die show van dat veelbelovende postpunkbandje uit Bristol.

De bandjesman

Dit is niet eens een type: hij bestaat echt. Roger van Loon is 61 en is er al-tijd bij. De Vlaming struint alle festivals in Nederland en België af, gehuld in een regenboogtrui en met tientallen festivalbandjes om zijn armen.

Ook zin om weer eens helemaal los te gaan op een festival? Check hier waar je met CJP allemaal korting scoort.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina