Book Beat boeken tips luisteren
Lezen

7 boeken die je wil luisteren en lezen

04 oktober 2022

1 min leestijd

Nienke

Op zoek naar een nieuw luisterboek? Wij delen onze boekentips! Met nieuwe boeken, young adults, fantasy, spannende thrillers en echte klassiekers. Deze boeken vind je allemaal op BookBeat. Meld je aan met de code cjp en je kunt 60 dagen lang gratis boeken luisteren en lezen!


BookBeat boeken tips

Wij leugenaars van E. Lockhart

Als Cadence 15 jaar is krijgt ze op het privé-eiland van haar familie een ongeluk. Het enige wat ze zich herinnert, is haar verliefdheid en flarden van gebeurtenissen. Niemand wil haar vertellen wat er echt is gebeurd. Leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt.

BookBeat boeken tips

De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins

De grootste Young Adult serie ooit! De ballade van slangen en zangvogels is de prequel van De Hongerspelen-trilogie. Het boek speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de rest van de reeks af, op de vooravond van de tiende Hongerspelen. Collins legt de focus in dit boek op de zogeheten 'donkere dagen' van Panem.

BookBeat boeken tips

Liefdeloos van Alice Oseman

Georgia is nog nooit verliefd geweest en ze heeft ook nog nooit iemand gekust – maar als fanfic-geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze ooit iemand zal vinden. Als ze gaat studeren ziet ze dit als een goed moment om echt verliefd te worden. Maar waarom lijkt liefde zo gemakkelijk voor anderen en niet voor haar?

Luisterboeken-tips-bookbeat

Huis van aarde & bloed van Sarah J. Maas

Crescent City is een bruisende stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed. Een gruwelijke moord maakt een einde aan het zorgeloze leven van Bryce. De poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Luisterboeken-tips-bookbeat

Het verrotte leven van Floortje Bloem van Yvonne Keuls

“Ik zou best willen afkicken, ik ben nou vijftien jaar en ik wil best kappen met dit verrotte leven. Maar ik ben als de dood, dat ze mij dan met een KZ-verklaring in een gekkenhuis gaan stoppen. Want ze kunnen toch niet anders? Heroïnehoertjes passen nergens bij en er ís toch niks voor zulke meiden als ik?” Een aangrijpend verhaal over het leven van Floortje Bloem.

boeken tips

Daten is k*t van Laura de Hoog

Laura de Hoog, bekend van TikTok, zegt graag wat ze denkt. Ook in haar boek Daten is k*t neemt ze geen blad voor de mond. Van haar ontmaagding door de manager van een niet nader te noemen fastfoodketen, tot een affaire met een onbetrouwbare, gladde Italiaan. Het is een boek voor iedereen die humor heeft – of daten haat.

Boeken tips BookBeat

Sjeumig van Pepijn Lanen

Alle boeken van De Jeugd van Tegenwoordig-held Pepijn Lanen, a.k.a. Faberyayo, kun je luisteren via BookBeat. Ingesproken door niemand minder dan: Pepijn Lanen! Neem een kijkje in het bizarre brein van een originele geest en duik in de sprookjesachtige dierenwereld van Sjeumig.

Bij BookBeat kan je kiezen uit meer dan 500.000 boeken. Na de gratis proefperiode via CJP betaal je als student € 5,99 p/m. Als je geen student bent kun je kiezen uit één van de abonnementen vanaf €8,99 p/m. Je kunt je abonnement opzeggen wanneer je maar wilt.

Ook leuk voor je vrienden? Deel deze pagina