Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De nieuwe coronamaatregelen: dit kan allemaal wél
16 OKT 2020 • Door Redactie CJP • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

De nieuwe coronamaatregelen: dit kan allemaal wél

Daar gaan we weer: de coronamaatregelen worden aangescherpt. Vanzelfsprekend heeft dat z’n impact op theaters, musea en bioscopen. Maar gelukkig kun je nog steeds de deur uit met CJP.

Met CJP beleef je wat, ook in coronatijd. Want als je niet al te ver hoeft te reizen en je favoriete museum ontvangt ‘gewoon’ bezoekers, waarom zou je dan niet gaan? Dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor bioscopen, musea, poppodia en theaters.

Bioscopen: wat kan er wel

 • Bioscopen mogen nu maximaal 30 man ontvangen per zaal. Dat betekent dat een bioscoop met meerdere zalen alsnog meerdere films op een dag kan laten zien. Bioscopen en filmhuizen zorgen ervoor dat films nooit tegelijkertijd afgelopen zijn, zodat het nooit druk kan worden in de gangen of bij de uitgang.
 • Mondkapjes zijn binnen verplicht. Check bij de ingang of je ook tijdens de film een mondkapje op moet houden.
 • Je mag met maximaal twee personen óf je huishouden naar een voorstelling. Al is het waarschijnlijk niet zo slim om met je studentenhuishouden van 21 personen binnen te stormen en kun je bij de meeste bioscopen max twee stoelen naast elkaar reserveren.
 • Tip van ons: reserveer ruim van tevoren een filmticket. Door het beperkte aantal stoelen zijn films snel uitverkocht. 

Wat kan er niet

 • Een ramvolle zaal kan niet meer, maar dat was ook voor deze nieuwe maatregelen al niet zo’n slim idee. Stiekem ook wel lekker: je hebt een extra stoel om je jas over te gooien en kunt in alle rust van een film genieten.

Musea: wat kan er wel

 • Musea blijven gewoon open en mogen meer dan 30 mensen ontvangen. Mark Rutte vindt het een lelijk woord, maar een museum is een doorstroomlocatie: dat betekent dat mensen er in en uit lopen.
 • Musea monitoren zelf het aantal mensen binnen het museum. Bijvoorbeeld door op de camerabeelden te kijken, maar ook door alleen online tickets in tijdssloten te verkopen. Zo weten ze precies wanneer en hoeveel mensen er op de stoep staan.
 • In bijna alle musea wordt je gevraagd een mondkapje te dragen.
 • Met vrienden naar het museum? Dat kan, maar dan met maximaal 4 personen uit verschillende huishoudens in hetzelfde tijdsslot. 
 • Tip van ons: kom niet voor een dichte deur te staan en plan je museumbezoekje van tevoren. 

Wat kan er niet

 • Musea verkopen geen tickets aan de kassa, omdat ze de capaciteit streng willen monitoren.
 • In sommige musea is de garderobe of het museumcafé gesloten. Altijd handig om even de site te checken als je graag een koffietje drinkt na een museummiddag.

Poppodia: wat kan er wel

 • Poppodia mogen maximaal 30 mensen per zaal ontvangen. TivoliVredenburg blijft open en maakt de komende 4 weken programma’s voor max 30 mensen en ook het Patronaat gaat dat proberen.

Wat kan er niet

 • De meeste poppodia gaan dicht. Hun programma wordt verplaatst of gecanceld. Het is voor veel poppodia niet rendabel om shows door te laten gaan voor 30 mensen in de zaal. De kosten voor licht, techniek, productie en de artiest wegen daar helaas niet tegenop.

Theaters: wat kan er wel

 • Ook theaters mogen maximaal 30 man in een zaal ontvangen. Dat is een grote uitdaging, maar er zijn toch theaters die open blijven, zoals Theater Bellevue, Theater Rotterdam en het Chassé Theater.

Wat kan er niet

 • Voor de meeste theaters geldt hetzelfde als voor poppodia: het is niet rendabel om een voorstelling door te laten gaan voor 30 mensen. De meeste theaters hebben daarom besloten voorstellingen te verplaatsen of cancelen.

Toch liever thuis?

Zit je in een risicogroep of voel je je niet comfortabel buiten de deur, dan kun je ook thuis nog genoeg uit je CJP halen:
-          Met Cinemember krijg je je maandelijkse aanbevolen hoeveelheid kwaliteitsfilms binnen. Op deze streamingdienst vindt je de beste filmhuisfilms, van klassiekers tot nieuwe titels.
-          Op de bank liggen met Storytel is ook heel comfortabel. Storytel heeft een groot aanbod luisterboeken met prettige stemmen die je voorlezen.
-          Als je liever leest met je ogen, dan moet je bij onze vrienden van Das Mag zijn. Neem deze lockdown bijvoorbeeld een proefabbo op hun eBooks en lees gratis Auxiety van Dieuwertje Heuvelings en De Bananengeneratie van Pete Wu. 
-          Naar de muur staren wordt leuker deze lockdown: in onze CJP-webshop vind je de mooiste prints van jonge makers. Geef je slaap/huis/badkamer een kunstige upgrade!

Maak wat van deze lockdown en houd CJP in de gaten op Facebook en Instagram: hier houden we je op de hoogte van alles dat wél kan. Meer van onze thuiskortingen vind je hier.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.