Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De zes leukste valentijn-proof datetips
13 FEB 2020 • Door Daantje Voshaar • Beeld: Serena Raffa & Bieneke Nommensen • Meer blogs over Lifestyle

De zes leukste valentijn-proof datetips

De liefde. Je moet ervan houden. Hetzelfde geldt voor Valentijnsdag. Waar sommige mensen kotsneigingen krijgen alleen al bij het idee, wachten anderen met smart tot ze een romantische brief in de bus krijgen. 

Hoe je het ook went of keert, Valentijnsdag bestaat, dus dan kan je maar beter het beste ervan maken. Daarom: zes Valentijnproof datetips. Heb je geen valentijn dit jaar? Dat is natuurlijk geen excuus om thuis te zitten huilen op de bank. Je moeder, broer, oom of hond willen vast ook iets leuks met je doen. En zelfs dat kan ook de rest van het jaar!

Onder de sterren 

Een ultieme valentijnsdagdate is wel onder de sterren. En dat vinden ze bij ARTIS ook. Onder de sterrenhemel van het Planetarium vertellen de ARTIS-biologen en sterrenkundigen over liefde in de natuur. Ze laten je kennismaken met liefdesverhalen aan de sterrenhemel, liefde in de dierenwereld, jouw eigen liefde en de micro-organismen die je nodig hebt om verliefd te kunnen worden. En zeg nou zelf, wat is er romantischer dan microben?

Fotoshoot voor twee

Boyfriends en girlfriends of Instagram opgelet: wil je echt indruk maken op je date? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Youseum. Hier staan jullie in het middelpunt en kun je jouw fotoskills laten zien. In Youseum ben je zowel de kunstenaar als het kunstwerk en kun je naar hartelust poseren en fotograferen. Heb je meteen nog een leuk aandenken voor later. 

Hand in hand in de bioscoop

De bioscoopdate stamt uit de oertijd, maar het werkt nog altijd. De bios is ook heel geschikt voor een eerste date. Je kunt romantisch de hand van je valentijn vastpakken en hoeft verder de komende anderhalf uur niets te zeggen. Enig minpuntje is dat je smakkende buurvrouw en de bulderende lach van je achterbuurman de romantiek een beetje kunnen verpesten.

Romantiek

Opera's en het ballet behoren tot de kunststroming die Romantiek heet, dus als dat geen romantische avond wordt, dan weet ik het ook niet meer. In Frida van Het Nationale Opera & Ballet wordt er een ode gebracht aan de vrouw met de beroemdste wenkbauwen ooit, Frida Kahlo.

Musicals

Musicals hebben meestal een groot feelgood gehalte, dus dat kan bij een date zeker van pas komen. Of je nou zin hebt in een avondje Anastasia, de swingende Tina Turner Musical, het indrukwekkende Lazarus of, ja hij is er nog steeds, Soldaat van Oranje, voor iedereen is er genoeg keus. Mocht de date uitlopen op een drama, heb je altijd nog een leuke avond gehad.

Liefdesliedjes

Wil je graag iemand toezingen hoeveel je van diegene houdt, maar is jouw eigen stem niet echt heel fraai? Een concert is dé oplossing: dan zingt iemand anders de liefdesliedjes. Vandaag nog een concert vinden lijkt onmogelijk, maar toch niet helemaal. Obongjayar staat vanavond nog met zijn afrobeat in de Melkweg. Een beetje last-minute, maar je moet natuurlijk iets over hebben voor de liefde. 

Heb jij onze speciale Valentijnsactie al gezien? Voor maar € 13,50 kan jij het hele jaar op culturele dates naar de leukste films, festivals, exposities en voorstellingen. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.