Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
C. Tipt: hard gaan bij DOPE
25 DEC 2019 • Door Roos Wolthers • Beeld: Gordon Meuleman • Meer blogs over Theater

C. Tipt: hard gaan bij DOPE

Waar moet je deze winter écht naartoe? Naar theatervoorstelling DOPE, volgens CJP'er Menno. 'Wat ik heel knap vind aan de voorstellingen van Sadettin Kirmiziyüz, is dat hij vaak in zijn eentje op het podium staat en dat het nooit saai wordt.'

In C. Tipt vertellen CJP'ers waar ze deze winter het meest naar uitkijken. Menno kan niet wachten op DOPE, de nieuwe voorstelling van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz. In DOPE voert Sadettin het ongemakkelijke gesprek over hard gaan, legalisering van hard drugs en het in stand houden van drugscriminaliteit.

Menno Sedee (foto door Naomi Noltes)

'Wat ik heel knap vind aan de voorstellingen van Sadettin Kirmiziyüz is dat als hij alleen op het podium staat, en dat is vaak, hij toch een hele wereld weet te creëren. Dat lukt hem met slechts enkele simpele attributen. In een eerdere voorstelling die ik van hem zag veranderde hij in zijn zus door alleen een gewatteerde jas aan te trekken en een hoofddoek om te slaan. Met die minimale tools vertelt hij toch veel. Daarnaast is Sadettin gewoon heel grappig en zit er veel vaart in zijn shows. Hij durft zich kritisch uit te laten over gevoelige onderwerpen en confronteert het publiek met hun vooroordelen. 

Zijn eerdere voorstellingen gingen vaak over discriminatie. Ik vind het interessant dat hij nu samen met Kaspar Schellingerhout met DOPE komt, wel weer een geëngageerde voorstelling, maar nu over drugsproblematiek. Er bestaan nogal wat ongemakkelijke dilemma’s over drugs, waar ik zelf niet helemaal uitkom. Hoe ga je er bijvoorbeeld mee om dat drugsgebruik criminaliteit in de hand werkt?’

DOPE speelt van 3 maart tot en met 8 mei in verschillende theaters in Nederland. Met CJP krijg je tot € 5,- korting op kaarten. C. Tipt is een rubriek uit ons gloednieuwe C. Magazine. Het hele magazine lees je hier.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.