Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Dit is alles wat je moet weten over NFF in één avond
17 SEP 2019 • Door Rick van Veluw • Beeld: Zoë Heijke • Meer blogs over Film Festival

Dit is alles wat je moet weten over NFF in één avond

Ons favoriete filmavondje komt er weer aan: NFF in één avond. Voor de mensen die geen idee hebben, deze handige FAQ-blog. Want wat betekent NFF? Welke films kun je die avond zien? En wat betekent ‘avond’?

Waar staan de letters NFF voor?

Nederlands Film Festival aka het jaarlijkse feestje van de Nederlandse film. Op dit filmfestival zie je louter Nederlandse titels: van Baantjer het begin tot De Belofte van Pisa en van een korte film uit de studentencompetitie tot de grootse première van een nieuwe kaskraker. Omdat je geen tijd hebt 242 films te zien, organiseren wij NFF in één avond: het beste van het festival in, je raadt het al, één avond.

Is dat ook voor mij?

Ja man! NFF is een publieksfestival, heus niet alleen een feestje voor de pers en filmindustrie.

Hoe ziet die avond eruit?

Nou, we gaan lekker films kijken met z’n allen. Dit jaar maakten we een selectie van - houd je vast - zes films. Dat klinkt heel veel, maar wat blijkt nu: dat valt best mee. 

Welke films zijn er te zien?

Nou, een heleboel. Zes stuks dus, zoals je letterlijk een seconde geleden hebt kunnen lezen. Maak je geen zorgen, we sluiten je niet een hele nacht op in het Louis Hartlooper Complex: er zitten ook heel veel ultrakorte films tussen. Hier het programma:

Eyes on the Road (17 minuten)
Alex, Indy en Menna rijden na een festival terug naar huis. In de auto krijgen ze een discussie over een bevriend stel dat onlangs een traumatische gebeurtenis meemaakte. Door Stefanie Kolk

Centraal: Khata + Q&A met makers (48 minuten)
Hatim en Kamal zijn twee hele normale scholieren. Zou je denken. Intussen werken ze beiden in de prostitutie in Rotterdam. Als een van hen verliefd wordt op een klant, wordt het ingewikkeld. Door Aiman Hassani

Still uit Khata (2019)

Human Nature (2 minuten)
Wat als je de rol van mensen en huisdieren omdraait? Dat is het uitgangspunt van deze ultrakorte animatiefilm. Door Sverre Fredriksen

Teledoc Campus: Overtijd (25 minuten)
Drie jonge vrouwen spreken over hun abortus. Een dappere, heftige en indringende documentaire. Door Tessa Louis Pope

Korte kuitspier (13 minuten)
Anders (gespeeld door Henry van Loon) is een boomlange man in de dertig. Zo wordt hij alleen totaal niet gezien door de mensen om hem heen en dat levert heel veel absurde situaties op. Door Victoria Warmerdam, duur: 13 minuten

Meli Melo + Q&A met makers (19 minuten)
Moktar, Felix, Eva en Dina groeien alle vier op in de Brusselse wijk Molenbeek. Ze hebben allemaal hun dromen & ambities, maar voorlopig komt er weinig van terecht. Door Julian Wolf, duur: 19 minuten

Wat is een Q&A?

De letters ‘Q’ en ‘A’ staan voor ‘question’ en ‘answer’ en dat is in goed Nederlands gewoon vraag en antwoord. Precies, een Q&A is een mini-interviewtje op het podium met de makers en/of acteurs van een film. En als jij zelf een vraag hebt, kun je die gewoon stellen.

Wie presenteert deze avond?

Ik! Rick van Veluw, geheel ook toevallig de schrijver van dit stuk. Ik werk als eindredacteur voor CJP en had afgelopen zomer mijn eigen talkshow op theaterfestival de Parade. Toen heb ik na een geslaagde avond dronken van geluk (en bier) gezegd dat ik ook wel het NFF-event wilde hosten en kijk eens waar we nu zijn. 

Dit ben ik dus, posterboy van CJP ® Zoë Heijke

Is er bier?

Ja natúúrlijk! Maar er is ook wijn. En koffie. Thee. Cola. Eigenlijk alles wat je bij een zichzelf respecterend café kunt bestellen. We trakteren iedereen in ieder geval op één gratis drankje. Kun je bij de borrel nog even napraten over wat je gezien hebt.

Zijn er ook bitterballen?

Nou, leuk dat je het vraagt, maar ja, er zijn ook bitterballen. Kosten noch moeite zijn gespaard om het jullie naar de zin te maken.

Wordt het leuk?

Ja. Sterker nog: er is een grote kans dat het héél leuk wordt. 

® Zoë Heijke

Hoeveel kost het?

CJP’ers betalen € 13,-. Ben je geen CJP’er, dan betaal je € 16,-. Je kunt natuurlijk ook een ticket voor deze avond + pas kopen voor de megasupercombi-prijs van € 23,-.

Mag ik ook vrienden meenemen?

Ja, graag zelfs! Er zijn 201 stoelen, dus je kunt maximaal 200 vrienden meenemen.

Nu weet je alles wat er te weten is over NFF in één avond. Het enige wat je nu nog kunt doen, is kaarten kopen en dat doe je hierrrrrr.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.